1. inici
  2. notícies
  3. SAGALÉS COL·LABORA AMB LA PROVA PILOT DEL BUS AUTÒNOM A VIC

23Octubre2018

SAGALÉS COL·LABORA AMB LA PROVA PILOT DEL BUS AUTÒNOM A VIC

Sagalés col·labora juntament el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) amb la prova pilot del bus autònom (ÈRICA) que es farà del 24 al 28 d’octubre a Vic. L’objectiu d’aquesta prova és que els ciutadans puguin veure com funciona un vehicle d’aquestes característiques, com interactua amb la ciutadania i què comportarà la nova cultura de la mobilitat. 

El dimecres 24 d’octubre a les 10.00h es realitzarà la inauguració amb l’assistència del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín. Els dies 24, 25 i 26 d’octubre de 10.30h a 13.30h i de 15.00h a 20.00h, el dissabte 27 d'octubre de 16.30h a 20.00h i diumenge 28 d'octubre de 10.00h a 14.00h el bus autònom (ÈRICA) estarà a la Rambla del Passeig de Vic fent el recorregut des de la Plaça de Santa Teresa fins a la Plaça de Santa Clara i viceversa. El diumenge 28 d’octubre a les 10.00h, es realitzarà la colenda de la Gira Catalana del Bus Autònom, amb l’assistència del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. 

ÈRICA, EL BUS AUTÒNOM
El bus autònom estarà set dies a Vic: dos per la realització de les proves del recorregut, en què s’enregistrarà el trajecte que haurà de fer, i els altres cinc en què ja admetrà passatge. Té capacitat per 12 persones (6 assegudes i 6 dretes), pot recórrer d’entre 300 i 500 metres, és 100% elèctric, climatitzat i accessible per a persones amb mobilitat reduïda. 

S’anomena ÈRICA, de les inicials de les paraules Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable. 

Segons els promotors, el bus autònom té diversos beneficis; la seguretat, la sostenibilitat, la flexibilitat i l’accessibilitat. Circula sense conductor gràcies a un sistema GPS de gran precisió i nombrosos captors làsers que permeten seguir el seu recorregut i detectar tot tipus d’obstacles. 

És 100% elèctric i redueix la contaminació sonora i atmosfèrica de les ciutats. La interconnectivitat del sistema afavoreix un transport més capil·lar, que pot atendre les necessitats de la ciutadania d’una manera més ràpida i acurada, que fomenta la intermodalitat i redueix congestions. En aquest sentit, promou una mobilitat més sostenible.

Aquests vehicles podran arribar més fàcilment a tot tipus de zones urbanitzades per la seva dimensió. Permetran assolir un transport més inclusiu, intergeneracional i accessible.

                                           

Imatges de l'acte inaugural del bus autònom a Vic