1. inici
  2. Notícies
  3. UN NOU SERVEI EXPRÉS CONNECTARÀ ALELLA I VALLROMANES AMB BARCELONA

04Novembre2016

UN NOU SERVEI EXPRÉS CONNECTARÀ ALELLA I VALLROMANES AMB BARCELONA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, junt amb els alcaldes de Vallromanes i Alella i el conseller delegat de Sagalés, Ramon Sagalés han presentat aquest matí la nova línia e19, que el proper dilluns 7 de novembre iniciarà el servei d’altes prestacions entre Barcelona, Alella i Vallromanes.

La nova línia oferirà 8 freqüències més per sentit de manera que hi haurà 20 expedicions d’anada i 20 de tornada, de dilluns a divendres feiners, excepte agost. D’aquestes, 6 sortiran de Vallromanes coincidint amb les hores punta del matí, migdia i vespre i la resta d’Alella. En sentit contrari, n’hi haurà 5 que arribaran al municipi vallesà i que cobriran també les franges de més demanda.

Pel que fa als dissabtes, diumenges i festius i als dies laborables del mes d’agost, l’oferta s’incrementa amb 9 noves expedicions per sentit. Per tant,  hi haurà 30 expedicions (15 d’anada i 15 de tornada), 12 de les quals (6 per sentit) allargaran el seu recorregut fins a Vallromanes.

Els vehicles disposen de premsa gratuïta i  Wi-Fi a bord, són 100% accessibles i estan integrats sota una mateixa imatge corporativa, que dóna visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació.

 

4 anys de la xarxa Exprés.cat

Durant l’acte d’aquest matí, el conseller ha aprofitat per fer balanç dels 4 anys de vida de la xarxa de bus Exprés.cat.

Rull ha xifrat en 28,2 milions el nombre de persones que ha transportat la xarxa exprés.cat des que es van posar en servei les primeres línies, a l’octubre de 2012. L’any 2015, els usuaris van ser 10,2 milions i la previsió per a aquest 2016 és de 16,4 milions de viatgers. El titular de Territori i Sostenibilitat ha recalcat que “l’aposta del Govern pel transport públic és inequívoca perquè malgrat que el pressupost s’ha anat reduint des de l’any 2010, hem fet un esforç molt important per augmentar la inversió en el transport públic per carretera, L’any 2011 el pressupost era de 24 milions i ara és de 42”.