1. inici
  2. Notícies
  3. TRANSGRAN ESTRENA NOU VEHICLE HÍBRID I APP PER A SMARTPHONES

17Gener2017

TRANSGRAN ESTRENA NOU VEHICLE HÍBRID I APP PER A SMARTPHONES

Ahir a les 17.00 hores, va tenir lloc a l'estació d'autobusos de Granollers, la presentació d'un nou autobús híbrid de la flota de Transgran (Transports públics de la conurbació de Granollers). Es tracta d'un autobús de 12 metres de longitud i pis baix, adaptat a l'ús de persones amb mobilitat reduïda. Té una capacitat de 28 places més el conductor, dues places reservades per a persones amb cadira de rodes i aproximadament 67 places dempeus. Amb la incorporació d’aquest vehicle, la flota de Transgran passa a tenir 9 autobusos, 3 d’ells híbrids.
 L'autobús porta un sistema híbrid dièsel (un motor de 250 CV) i elèctric (amb dos motors de 75 KW cadascun). El nou vehicle permetrà un estalvi energètic d'entre un 20% i un 30% comparat amb els vehicles dièsel convencionals.

En el decurs de la inauguració d'aquest nou vehicle també es va donar a conèixer la imminent posada en marxa de l'app de Transgran. És una aplicació mòbil per a smartphones i tauletes amb tota la informació rellevant per als usuaris: temps de pas dels autobusos, planificador de rutes, opció de fixar parades com a favorites o informació sobre títols de transport. L’app estarà disponible tant per a dispositius Android com IOS i en breu es podrà descarregar de forma gratuïta al Play Store i App Store.

A la presentació van assistir els alcaldes de Granollers, Josep Mayoral; Canovelles, Emilio Cordero; les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé i la Roca del Vallès, Albert Gil, a més de la Lara Medina, cap del Servei de Transport Públic per Carretera de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya i del Ramon Sagalés, conseller delegat de Sagalés.