1. inici
  2. Notícies
  3. BUSMANRESA INCORPORA TRES NOUS VEHICLES HÍBRIDS A LA FLOTA

21Setembre2017

BUSMANRESA INCORPORA TRES NOUS VEHICLES HÍBRIDS A LA FLOTA

En el marc de la Setmana de la Mobilitat, Bus Manresa, operat per Sagalés, ha presentat aquest matí els tres vehicles híbrids. Aquests tres busos se sumen als dos que es van estrenar fa dos anys i realitzaran preferentment els recorreguts de les Línies L1 –La Balconada i  L2 –La Parada, que tenen la parada de regulació principal al carrer Guimerà.

A l'acte de presentació han assistit el regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, el Director d’D'explotació de Manresa Bus, Francisco Ledesma; i el Conseller Delegat de Sagalés, Ramon Sagalés.

Els nous vehicles, a l'igual que els que es van incorporar fa dos anys, són del model MAN lion’s city hybrid (A 37 híbrid Euro6).

Estalvi d’energia i reduccions d’emissions

El sistema de propulsió híbrida d’aquests vehicles ofereix un rendiment òptim en trajectes urbans, ja que aprofita els processos de desacceleració i frenada per recarregar les bateries gràcies a un sistema de frenada regenerativa. Aquests autobusos disposen d'un motor de combustió interna associat a un generador elèctric, que permet la recàrrega de les bateries.

Això suposa que poden circular amb tracció purament elèctrica, amb zero emissions i consum, fins que la càrrega de les bateries cau per sota d’un nivell mínim. A partir d’aquest moment, s’activa el motor de combustió interna que fa de propulsor del vehicle, alhora que fa funcionar el generador elèctric per tornar a carregar les bateries fins al nivell necessari perquè torni a funcionar en mode purament elèctric.

D’aquesta manera s’aconsegueix un estalvi d’energia de l’ordre del 22% i una considerable reducció d’emissions de partícules, òxids de nitrogen i monòxid de carboni, en comparació amb els vehicles dièsel convencionals. El sistema híbrid també té efectes positius en la reducció de contaminació acústica. Segons els assajos coneguts, la reducció de la potencia acústica pot arribar al 50%.