1. inici
  2. notícies
  3. TRANSGRAN PROVA UN AUTOBÚS HÍBRID DE MAN

28Maig2014

TRANSGRAN PROVA UN AUTOBÚS HÍBRID DE MAN

Sagalés prova un autobús híbrid de MAN a TransGran, el transport públic de la conurbació de Granollers. El vehicle estarà operatiu a la Línia 3 durant les properes dues setmanes.

Ahir dimarts va començar a circular per Granollers un bus híbrid de MAN. Es tracta del Lion's City Hibrid, un vehicle de 12 metres que durant dues setmanes portarà a terme el servei urbà de les línies de Transgran, operat per Sagalés. 

  

La tecnologia híbrida permet reduït les emissions de gasos efecte hivernacle, així com el consum de petroli i altres combustibles fòssils. També disminueix el nivell de soroll. Un altre avantatge és l'estalvi en costos operatius i de combustible d'un 30% aproximadament en comparació amb els vehicles dièsel convencionals. Per aquests motius, un bus híbrid i en general els sistemes de propulsió híbrida es converteixen en l'alternativa ideal en el transport urbà, tant des del punt de vista ecològic com l'econòmic.

Un autobús com el Lion's City Hibrid, que fa els recorreguts de Granollers, és una combinació de diferents tecnologies de propulsió, un motor dièsel i un d'elèctric. D'aquesta manera, els punts forts i els punts dèbils d'ambdues tecnologies es compensen mútuament, generant un rendiment major del sistema de propulsió, recuperació de l'energia de frenat i l'esmentada reducció de les emissions de CO2 a l'atmosfera.