1. inici
  2. Notícies
  3. BILBAO INAUGURA EL NOU SERVEI DE BICICLETA COMPARTIDA ‘BILBAOBIZI’

26Octubre2018

BILBAO INAUGURA EL NOU SERVEI DE BICICLETA COMPARTIDA ‘BILBAOBIZI’

El nou servei municipal de préstec de bicicletes Bilbaobizi entrarà en funcionament demà dissabte amb la principal novetat de la flota íntegrament renovada i ampliada. Les noves bicicletes seran de pedaleig assistit en la seva totalitat.

El nou servei inclou també la creació de 9 nous punts d'ancoratge i la remodelació integral de les 31 estacions actuals on els més de 13.000 abonats del servei recullen i deixen les bicicletes, el que suposarà un increment de fins a 40 punts. Cada lloc té un sistema de càrrega elèctrica perquè els vehicles puguin recarregar mentre estan aparcats.

Demà, el servei entrarà en funcionament de forma progressiva amb 300 bicicletes en les properes setmanes, que s'incrementaran fins a les 450 a principis d'any.

El conseller delegat de Sagalés, Ramon Sagalés, Ralf Kalupner, CEO de Nextbike i el tinent alcalde i regidor de Mobilitat i Sostenibilitat, Alfonso Gil, han presentat aquest matí les noves unitats a l'esplanada del Teatre Arriaga.

Per celebrar l'arribada de Bilbaobizi, s'ha organitzat, aquest divendres 26 d'octubre, una festa popular amb activitats per a tots els públics es desenvoluparà al llarg del dia al Moll de Ripa.

En aquest espai es duran a terme diferents propostes per als visitants que s'apropin al Moll de Ripa -fins a les 19.30 hores-, com un taller de bicicletes reciclades, un circuit d'habilitat, globoflecta, actuacions musicals (un grup de street dance i la Dj Penny Lane), i un selfie point per fer-se fotos al costat del nou model de bicicleta, a més de la possibilitat d'inscriure a sortides en grup per realitzar un recorregut amb els nous vehicles a la tarda.

Bicicletes Bilbaobizi