Sagales.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes

Més informació
 1. inici
 2. notícies
 3. MILLORA DEL TRANSPORT PÚBLIC A ARGENTONA, DOSRIUS, MATARÓ I ÒRRIUS

30Maig2019

MILLORA DEL TRANSPORT PÚBLIC A ARGENTONA, DOSRIUS, MATARÓ I ÒRRIUS

A partir d'aquest dissabte 1 de juny, Sagalés millora les línies de bus que comuniquen els municipis d’Argentona, Dosrius, Òrrius amb Mataró per tal d’oferir un millor servei als usuaris i una millor coordinació tant amb altres modes de transport com amb centres sanitaris i universitaris.

Les millores afecten tot el corredor Argentona – Mataró, que es reforça en el seu conjunt de manera que de dilluns a divendres feiners hi haurà una freqüència de pas entre les dues ciutats de 15 minuts, tant d’anada com de tornada, i els dissabtes feiners, diumenges, festius i feiners del mes d’agost la freqüència de pas serà de 30 minuts. Les millores que s'implantaran són: 

Línia 557: Òrrius – Argentona – Mataró (Hospital):

 • De dilluns a divendres feiners (excepte agost) es dobla el nombre d’expedicions i es passa a tenir 14 expedicions d'anada i tornada. També es modifiquen els horaris i s’ofereixen dos serveis que permetran arribar a l’Hospital de Mataró abans de les 8.00h i abans de les 9.00h.
 • De dilluns a divendres feiners del mes d’agost, en el cas d'Òrrius i Argentona s’incrementen el nombre d'expedicions amb 14 anades i 14 tornades. Els diumenges i festius es crea un nou servei amb 8 expedicions d’anada i 8 de tornada i els dissabtes feiners es dobla el servei amb 8 expedicions d'anades i 8 tornades. 

Línia 551: Canyamars – Can Massuet – Dosrius – Argentona – Mataró: 

 • De dilluns a divendres feiners (excepte agost) es donarà servei a les urbanitzacions de Canyamars i Can Massuet, del municipi de Dosrius, de forma alterna, és a dir, una expedició farà el recorregut per Can Massuet i la següent per Canyamars. D’aquesta manera s'augmenta el número d'expedicions a 13 anades i 12 tornades. D'aquesta manera, es garanteix una expedició cada hora tant d’anada com de tornada entre l’Ajuntament de Dosrius, Argentona i l’Estació de Rodalies de Mataró.
 • S’incrementa l’oferta entre Dosrius (Ajuntament), Argentona i Mataró i es passa a 19 expedicions d'anada i 19 de tornada, respectivament. També es garanteix la coordinació horària als estudiants universitaris de Dosrius que van a la Universitat Autònoma de Barcelona amb el servei Mataró – Argentona – UAB, que té 4 expedicions d’anada i 3 de tornada.

L551: Dosrius – Argentona – Mataró i L553: Argentona – St. Miquel del Cros – Mataró

 • Durant el mes d’agost i els caps de setmana de tot l’any s’unifiquen les línies L551 i L553 per tal d’oferir una millor operativitat del servei. D’aquesta manera, l’oferta entre Mataró, Argentona i Dosrius de dilluns a divendres feiners d’agost passa de 8 expedicions per sentit a 15 i es garanteix una expedició cada hora. Els dissabtes, diumenges i festius de tot l’any es dobla l’oferta: passa de 7 anades i 7 tornades a 15 per sentit.
   

Línia 553: Argentona – St. Miquel del Cros – Mataró:

 • De dilluns a divendres feiners (excepte agost) es millora l’oferta amb l’ampliació de l’horari del servei de manera que s’adaptarà més a les necessitats dels usuaris. Hi haurà dues expedicions més per sentit i en total seran 16 anades i 16 tornades.


El servei incorporat més rellevant és l'aparició del nou servei sota demanda (servei TAD), ja vigent en altres poblacions i que ara es realitzaran els següents serveis:

Aquests serveis de transport a la demanda s’han de reservar amb una antelació mínima de 24 hores a través del telèfon 900 13 00 14 o la app Sagalés on demand, disponible de forma gratuïta per a Android i IOS.