1. inici
  2. Notícies
  3. ELS USUARIS DE LLORETBUS PUNTUEN AMB UN 8,6 EL SERVEI DE TRANSPORT URBÀ DE LLORET

02Desembre2019

ELS USUARIS DE LLORETBUS PUNTUEN AMB UN 8,6 EL SERVEI DE TRANSPORT URBÀ DE LLORET

Aquesta setmana s’ha presentat el resultat de l’auditoria de qualitat per valorar el servei de transport urbà de Lloret en el període comprés entre el 14 de maig i el 21 de juny del 2019.

L’estudi, realitzat per l’empresa CERES (empresa d’investigació sociològica i de mercat) s’ha realitat a un total de 299 usuaris escollits de forma aleatòria en dies i hores diferents.

Els clients entrevistats havien de valorar de l’1 al 10 diferents aspectes del servei com són la puntualitat, recorregut de les línies, freqüències de pas, horaris, comoditat, neteja, seguretat durant el trajecte, qualitat de les parades, tracte del personal o informació sobre horaris i recorreguts.

L’índex de satisfacció ofereix una valoració mitjana de 8,6 sent els punts més valorats l’accés i la temperatura, el conductor, l’estat de l’autobús, la informació i el respecte pel medi ambient. La freqüència i horaris i la informació web han passat de punts forts a prioritats de primer ordre i, de segon ordre, destaquen el preu, la informació al telèfon, la massificació i les marquesines.

Respecte el perfil es caracteritza majoritàriament per ser persones de més 60 anys, que utilitzen la línia entre 3 a 4 cops per setmana i que no tenen alternatives de mobilitat; utilitzen molt el carnet social. 

El regidor de Transport Urbà, Cristian Fernandez, explica que “L’evolució és positiva; hem disminuït el percentatge d’insatisfacció que ja era molt baix i ara es situa en un 1% i hem augmentat la valoració del preu”. Actualment el bitllet senzill té un cost de 1’35€ però s’ofereixen diferents possibilitats pels usuaris habituals com són l’abonament T10 amb un cost de 10’60€ o l’abonament mensual amb 23’85€.  A més el regidor també ha recordat que hi ha disposició de jubilats i estudiants “l’abonament de jubilats per 5€ i el d’estudiants que és de 30€ per tot el curs escolar. L’objectiu es continuar apostant per fer fàcil l’accés al transport urbà”. 

Actualment Sagalés disposa a Lloret de Mar d’una flota de 5 vehicles que disposen  de plataformes per a persones amb mobilitat reduïda i estan dotats de desfibril·ladors; a més, compten amb vuit carregadors USB per a mòbils, connexió WiFi i un sistema de monitorització.