1. inici
  2. Notícies
  3. e10 BARCELONA - SENTMENAT, LA NOVA LÍNIA DE BUS EXPRÉS

02Setembre2014

e10 BARCELONA - SENTMENAT, LA NOVA LÍNIA DE BUS EXPRÉS

Sagalés i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya presenten a Sentmenat de forma pública i oficial la nova línia d’autobús exprés.cat. Es tracta de l’e10, que fa el trajecte Barcelona - Santa Perpètua de Mogoda - Polinyà - Sentmenat i que entra en vigor el dilluns 8 de setembre. 


La inauguració de la línia e10 ha tingut lloc aquest matí a la Plaça de la Vila de Sentmenat i ha estat presentada pel Conseller Delegat de Sagalés, Ramón Sagalés, el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, el director de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i l’alcaldessa de la localitat de Sentmenat, la Núria Colomé. També han assistit a l’acte la regidora de Mobilitat i Transport de Santa Perpètua de Mogoda, Carme Araque, i el Primer Tinent d’Alcalde de Polinyà, Joaquim Padrós, entre d’altres personalitats.
 

  


L’e10, o bus ràpid entre la ciutat comtal i Sentmenat, passa pels municipis de Santa Perpètua de Mogoda i Polinyà. Circula per l’autopista C-33, per tant, millora la freqüència de pas i consolida una velocitat comercial molt més competitiva, les quals són les seves avantatges principals. D’aquesta manera, s’arriba a 60 expedicions de dilluns a divendres feiners (29 en sentit Sentmenat i 31 en sentit Barcelona), 50 de dilluns a divendres del mes d’agost, i a 20 expedicions els dissabtes no festius. Segons l’horari de circulació, l’autobús de Sagalés pot comunicar la capital catalana amb la localitat del Vallès en tan sols 45 minuts o com a màxim 1 hora. 
La flota del servei és 100% adaptada a persones amb mobilitat reduïda, i disposa de wifi a bord i premsa gratuïta, garantint així l’accessibilitat, la qualitat i la comoditat. Per una fàcil visibilitat, tots els vehicles estan identificats amb la imatge de marca exprés.cat. De cara a informar l’usuari s’han realitzat horaris de butxaca i fulletons i s’han col·locat cartells a les marquesines i pals de parada. A més, s’instal·laran panells informatius lluminosos en temps real a les parades més transitades. 
 

  


L’e10 Barcelona - Sentmenat és la darrera línia que se suma a aquest servei de transport públic de la Generalitat de Catalunya, i que opera Sagalés, així com l’e7, que connecta La Vall del Tenes amb Barcelona, i l’e9, que va de Caldes a Barcelona. Amb aquesta ja són deu en total els serveis d’altes prestacions que es posen en marxa a la demarcació de Barcelona, i 13 a tota Catalunya. I és que el desplegament de la xarxa, ja adoptat a altres ciutats europees, es va iniciar l’any 2012, amb una forta demanda. De fet, transporten anualment més de 21 milions de passatgers, la qual cosa suposa el 40% dels viatgers. 
Des de la Generalitat de Catalunya i des del consistori local s’agraeix la tasca realitzada per Sagalés. Entre tots es vetlla per un millor transport públic pels ciutadans i ciutadanes fins i tot en temps difícils econòmicament i es vol garantir un servei actualitzat al ritme de vida que portem avui dia.