Sagales.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes

Més informació
  1. inici
  2. notícies
  3. S'INICIA LA COMPENSACIÓ DE TÍTOLS DE TRANSPORT NO CONSUMITS DURANT L'ESTAT D'ALARMA A L'ATM DE GIRONA

07Juliol2020

S'INICIA LA COMPENSACIÓ DE TÍTOLS DE TRANSPORT NO CONSUMITS DURANT L'ESTAT D'ALARMA A L'ATM DE GIRONA

Els usuaris que, per l'inici de l'estat d'alarma, establert pel Reial Decret 463/2020 per la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, no van acabar de consumir el seu títol de transport de l'ATM de Girona amb caducitat temporal (T-MES, T-50/30, T-10/30 o T-70/90 FM / FN), podran recuperar els viatges i els dies de validesa que faltaven, a partir del 10 de juliol i fins a finals d'any. 

Per fer-ho, els usuaris poden anar a qualsevol dels Centres d'Atenció al Client de la seva ATM territorial (CAC) amb la targeta ATM que utilitzaven en el moment d'iniciar-se el confinament. Mentre no ho facin, poden seguir utilitzant la targeta amb normalitat i quan s'esgoti el títol de transport ATM actualment actiu, o quan necessitin recuperar el títol afectat, podran desplaçar-se a qualsevol dels Centres d’Atenció al Client més pròxim. 

Quan l’usuari presenti el títol temporal carregat (T-MES, T-50/30, T-10/30 o T-70/90 FM / FN) actiu (començat però no caducat) entre els dies 13 i 20 de març, ambdós inclosos, s'allargarà la validesa del títol temporal afectat. Aquesta validesa s'allargarà amb el nombre de dies transcorreguts entre el 13 de març i la data de caducitat del títol, i es bonificarà amb 4 dies més amb l'objectiu que la persona pugui reorganitzar els seus desplaçaments.

La recuperació de viatges no consumits i de dies de validesa s'aplicarà a partir del dia que l'usuari faci el tràmit per recuperar el seu títol al Centre d'Atenció al Client de l'ATM (CAC) o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Com que es tracta d'un títol temporal, els dies afegits començaran a comptar a partir d'aquell moment.

Si, pel motiu que sigui, l'usuari no necessita ara els viatges perduts, sinó que els necessita per a més endavant (per exemple quan es reprengui l'activitat acadèmica a escoles, instituts i universitats), recomanem que no vagi ara a recuperar-los, ja que cada dia que passi, serà un dia menys per poder-los utilitzar. Millor fer la gestió al CAC o a l'OAC quan els necessiti, tenint en compte que es disposa de tot el 2020 per anar a recuperar-los.

Quant als títols de transport ATM no temporals (T-10 i T-12) i en els títols amb caducitat temporal no començats en el moment d'inici de l'estat d'alarma, no cal que es faci res perquè no caduquen fins al pròxim canvi de tarifes i es poden activar o continuar utilitzant amb normalitat després de la finalització de l'estat d'alarma.

Els Centres d'Atenció al Client de l'ATM són els següents:

  • Girona: CAC Estació d'autobusos de Girona, taquilla número 7, pl. d'Espanya s / n.
  • Girona: Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Edifici de la Generalitat a Girona, pl. Pompeu Fabra 1 (obligatori demanar cita prèvia aquí o 872 975 124 / 872 975 131 (de dilluns a divendres de 9 a 19 h)).