1. inici
  2. Notícies
  3. EL SECRETARI D'INFRAESTRUCTURES I MOBILITAT, RICARD FONT, PRESENTA LA NOVA LÍNIA EXPRÉS.CAT ENTRE BARCELONA I CALDES DE MONTBUI, OPERADA PER SAGALÉS

28Juliol2014

EL SECRETARI D'INFRAESTRUCTURES I MOBILITAT, RICARD FONT, PRESENTA LA NOVA LÍNIA EXPRÉS.CAT ENTRE BARCELONA I CALDES DE MONTBUI, OPERADA PER SAGALÉS

L’acte de presentació de la nova línia ha tingut lloc avui a l’Estació de Caldes de Montbui, amb la presència del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font. La línia e9 entrarà en funcionament el proper 1 d’agost i connectarà Caldes de Montbui i Barcelona, a més de millorar el servei de bus entre diverses poblacions del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Barcelona. La línia actual, que passa per l’autopista C-33 es reconverteix en línia exprés, el que suposa millorar la velocitat comercial i millores també en la freqüència de pas, sobretot amb reforços a primera hora del matí i a l’última hora del vespre. L’e9 serà la novena línia d’altes prestacions que es posa en funcionament a la demarcació de Barcelona, la dotzena a tot Catalunya i la segona operada per Sagalés, després de l’e7 (Barcelona - Vall del Tenes).Les millores de les freqüències de pas consisteixen en posar 12 noves expedicions (6 d’anada i 6 de tornada) de dilluns a divendres feiners excepte agost quedant un total de 46 anades i 49 tornades; 36 noves expedicions (18 d’anada i 18 de tornada) de dilluns a divendres feiners a l’agost quedant un total de 29 anades i 28 tornades; i 32 noves expedicions (16 d’anada i 16 de tornada) els dissabtes feiners de tot l’any quedant un total de 22 anades i 19 tornades. El corredor Caldes-Barcelona transporta anualment uns 1,7 milions de viatgers i té molt bona intermodalitat a Barcelona a la parada de Sagrera i de Passeig de Sant Joan.

Informació a l’usuari

La informació a l’usuari és un factor cabdal en la configuració de la xarxa exprés.cat. En aquest sentit, es realitzarà un pla de millora de la informació estàtica mitjançant l’edició d’horaris de butxaca i de cartelleria, que s’instal·laran a les marquesines i pals de parada. A més, s’instal·laran tres panells d’informació en temps real del temps de pas de l’autobús, un per a cada municipi, en aquelles parades a on hi hagi més demanda. L’estació d’autobusos de Caldes ja disposa d’un panell d’informació en temps real.

Els vehicles

El desplegament de la xarxa exprés.cat comporta la introducció de millores en la flota de vehicles per garantir la qualitat, comoditat i l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. Les característiques principals d’aquests vehicles són: 100% adaptats, wifi a bord i premsa gratuïta. Els vehicles estan identificats amb la imatge de la xarxa exprés.cat, que aporta visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació. 

La xarxa exprés.cat

El Departament de Territori i Sostenibilitat està desplegant de manera progressiva des de l’octubre de 2012 les línies de bus ràpid. Aquest tipus de xarxa de bus exprés, que ja funciona a altres ciutats com París, Istambul, Hamburg o Nantes, presenta un conjunt d’avantatges respecte les línies convencionals, com ara una reducció notable del temps del trajecte del recorregut, atès que els vehicles assoleixen velocitats comercials més competitives. Així, aprofiten infraestructures com ara carrils bus o prioritats semafòriques en els encreuaments, i compten amb poques parades al llarg del recorregut, per tal d’oferir un servei atractiu a l’usuari, amb millors freqüències de pas, informació en temps real dins i fora dels vehicles i una imatge corporativa comuna.