1. inici
  2. Notícies
  3. TRANSGRAN RENOVA LA SEVA FLOTA AMB DOS AUTOBUSOS MENYS CONTAMINANTS

22Setembre2014

Fotografia realitzada per EL9NOU

TRANSGRAN RENOVA LA SEVA FLOTA AMB DOS AUTOBUSOS MENYS CONTAMINANTS

Sagalés ha presentat aquest matí a l’estació d’autobusos de Granollers dos nous vehicles que s’incorporen a la flota de Transgran, el transport públic de la conurbació de Granollers. L’acte ha comptat amb la presència i intervenció del conseller delegat de Sagalés, Ramón Sagalés, i el president, el senyor Francesc Sagalés; Joan Prat, director general de l’Agrupació de Municipis pel Transport Urbà (AMTU); Jordi Follia, cap del Servei Territorial de Transports de Barcelona; i els alcaldes deGranollers, Les Franqueses del Vallès, La Roca del Vallès i Canovelles: Josep Mayoral, Francesc Colomé, Josep Orive i Rafael Ros, respectivament. 

La marca Transgran, que agrupa els serveis de transport públic de la conurbació de Granollers, i és operada per Sagalés, renova la seva flota amb dos nous vehicles MAN de pis baix que milloren respecte els altres pel que fa al motor (EEV), ja que permet una notable reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera. Els nous autobusos que fan els serveis urbans disposen de 31 seients per a passatgers, capacitat per a 54 persones dretes i dues places per a persones amb mobilitat reduïda, que poden pujar i baixar amb una plataforma elevadora. Es tracta d’uns autobusos més competitius, més segurs i que contaminen menys. 

Aquesta acció s’inclou dins l’acord signat l’any passat per les parts implicades i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), amb el que es té l’objectiu de compartir sinèrgies i recursos per tal d’oferir un servei més eficient i competitiu als municipis vallesans. En aquest sentit, Rafael Ros ha declarat que “és una satisfacció veure com hem optimitzat el servei i com ens seguim modernitzant amb la màxima qualitat malgrat les dificultats dels temps que corren”. Des de Canovelles, l’alcalde felicita a tots perquè poden donar un servei que es mereixen i necessiten els seus veïns i veïnes, ja que sinó no podrien oferir-lo. De fet, s’ha fet especial èmfasi en el suport a la mobilitat que s’ha de donar, la col·laboració entre administratives i la unió públic-privada. Exemple de tot això és Transgran, un model de transport que des de l’AMTU ja estudien exportar arreu del territori català. La presentació ha culminat amb el discurs de Josep Mayoral, qui assegura que “el transport públic és un compromís i una política social fonamental”. Així mateix, considera que van innovar amb la fórmula i que ho tornen a fer amb aquests dos autobusos.