1. inici
  2. Notícies
  3. SAGALÉS I BBVA SIGNEN UN PRÉSTEC SOSTENIBLE DE TRANSICIÓ

22Setembre2020

SAGALÉS I BBVA SIGNEN UN PRÉSTEC SOSTENIBLE DE TRANSICIÓ

Sagalés i BBVA han signat un préstec de transició cap a la sostenibilitat que permet adquirir actius per minimitzar l'impacte mediambiental de la companyia i d'aquesta manera, facilitar la transició cap a una economia baixa en carboni. Aquest finançament, per un import total de 22 milions d'euros, permetrà a Sagalés disposar de la nova flota d'autobusos interurbans a Mallorca. Amb aquest nou producte, l'empresa promourà la mobilitat sostenible a l'illa i reduirà la seva petjada de carboni i impacte mediambiental.

Coincidint amb la Setmana Europa de la Mobilitat (SEM) que se celebra de l'16 a l'22 de setembre i l'eslògan triat per la Comissió Europea és 'Per una mobilitat sense emissions', Sagalés ha anunciat la signatura del primer préstec de transició cap a la sostenibilitat per a l'adquisició d'un total de 81 autobusos interurbans, dels quals el 98% seran vehicles amb propulsió sostenible i només un 2% utilitzaran dièsel. Està previst que a finals d'aquest any Sagalés, juntament amb la companyia mallorquina Caldentey, iniciï el servei de transport interurbà de Llevant i Migjorn (Mallorca) amb aquests 81 nous autobusos.

Entre la nova flota, cal destacar quatre autobusos híbrids elèctric / dièsel que comptaran amb pantògrafs -dispositius a la part superior dels vehicles per a la presa de corrent de l'estesa aeri- que permetran realitzar el 100% de el servei en mode elèctric. La tipologia d'aquests nous vehicles permetrà reduir les emissions a l'atmosfera de manera destacable.

A més, s'inauguraran rutes que milloraran la connexió i servei entre diferents punts de l'illa de Mallorca, oferint un transport públic segur, accessible i més sostenible. Les operacions a l'illa balear inclouen també autobusos addicionals perquè, en cas d'avaria, el servei no es vegi afectat i es puguin realitzar els manteniments adequats. Aquesta flota de guàrdia també permetrà oferir servei en cas d'augment de la demanda o de la creació de noves rutes.

L'adquisició d'aquests nous vehicles generarà un impacte positiu i directe en tres dels disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides -3, 11 i 12-. En concret, la salut i benestar dels ciutadans millorarà gràcies a la reducció de soroll i d'emissions de gasos d'efecte hivernacle. Amb la signatura d'aquest crèdit, Sagalés també es compromet a complir els Principis d'Equador i promou la igualtat de gènere en el transport amb el compromís d'incrementar el percentatge de dones sobre el total de la seva plantilla.

Aquesta nova operació demostra com el sector de la mobilitat i del transport estan donant importants passos cap a una transició més neta i sostenible.

"Aquesta operació suposa un pas endavant cap a un dels nostres objectius estratègics: el compromís amb una mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient. La sostenibilitat, juntament amb la igualtat i la innovació són pilars fonamentals del pla estratègic de Sagalés. Treballem dia a dia per una mobilitat responsable amb l'entorn i les persones", ha explicat Ramon Sagalés, Conseller Delegat de la companyia.

"La sostenibilitat és per a BBVA una de les seves prioritats estratègiques. Volem ajudar als nostres clients a avançar cap a un futur més sostenible. I ho fem amb solucions concretes. Amb propostes de valor innovadores que permetin nous models de mobilitat a les ciutats en què vivim", ha afirmat Ricardo Laiseca, Head of Global Sustainability Office de BBVA.