1. inici
  2. Notícies
  3. EL GOVERN DE MALLORCA PRESENTA LA NOVA FLOTA D'AUTOBUSOS DEL TIB

18Desembre2020

EL GOVERN DE MALLORCA PRESENTA LA NOVA FLOTA D'AUTOBUSOS DEL TIB

El conseller de Mobilitat i Habitatge Marc Pons, acompanyat del director general de Mobilitat, Jaume Mateu, l'alcalde de Felanitx, Jaume Monserrat, el director gerent de CTM, Marteen Johannes van Bemmelen, i els representants de les empreses concessionàries van presentar el passat 17 de desembre la nova flota d'autobusos del TIB. Per part de Sagalés-Caldentey van assistir la Francisca Caldentey, Directora d'Explotació, i el Pedro Muntaner, Director d'Expansió. 

Es tracta de 223 autobusos completament nous, el que significa una renovació del 100% de la flota. Són autobusos que no utilitzen combustible dièsel, sinó energia alternativa com el gas comprimit, l'electricitat o sistemes híbrids.

També s'augmenta la capacitat dels autobusos, així doncs, es passa d'autobusos de 12 metres a vehicles de 15m i 18m a les línies amb més demanda. Els autobusos nous faciliten l'accés a les persones amb mobilitat reduïda: el 69% de la flota són autobusos de pis baix, i equipats amb sistemes per fer-los accessibles. Es reforça la senyalització interior amb pantalles i megafonia. Les persones amb diversitat funcional visual o auditiva poden estar informades de les properes parades durant el recorregut i de les informacions rellevants del servei. També es comptarà amb una nou sistema d'informació per saber en tot moment l'hora de pas del bus amb la incorporació de pantalles a les parades.

Són autobusos més segurs, perquè incorporen les últimes tecnologies per conduir-los que tenen per objectiu evitar accidents i donar més seguretat als usuaris i conductors. A més, també disposen de WIFI i ports USB, així com espai per deixar les bicicletes a l'interior d'alguns dels autobusos de la flota.

En el cas de la concessió de Sagalés-Caldentey, la flota per operar el transport interurbà de Migjorn - Llevant compta amb un total de 81 autobusos interurbans, dels quals el 98% seran vehicles amb propulsió sostenible i només un 2% utilitzaran dièsel.