1. inici
  2. Notícies
  3. LA PRESIDENTA DEL GOVERN BALEAR PRESENTA LA NOVA XARXA DE TRANSPORT DE MALLORCA

07Gener2021

LA PRESIDENTA DEL GOVERN BALEAR PRESENTA LA NOVA XARXA DE TRANSPORT DE MALLORCA

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, han presentat avui a Alcúdia, acompanyats d'altres autoritats, el nou servei de transport públic per carretera a Mallorca. L’acte s’ha organitzat de manera descentralitzada a tres punts de l’illa, corresponents a les zones en què s’ha dividit l’illa pel que fa a la gestió de les concessionàries.

El nou TIB augmenta la qualitat del servei, amb un increment de freqüències i millors connexions a la totalitat de la xarxa. Es creen així alguns itineraris més directes per estalviar temps de recorregut. Una de les millores destacables de les zones operades per l’empresa Sagalés-Caldentey és la creació de dues línies troncals d’alta capacitat i freqüència que connecten el Llevant i el Migjorn amb Palma. Es tracta, en primer lloc, de la línia 401 Cala Millor-Manacor-Vilafranca-Palma, amb 15 freqüències d’anada i 16 de tornada, de dilluns a divendres, que representa un increment de més del 50 % del servei respecte de la línia que substitueix. La segona línia troncal és la línia 501, que fa el recorregut Manacor-Felanitx-Campos-Llucmajor-Palma, amb 14 freqüències d’anada i 14 de tornada, de dilluns a divendres. Per primera vegada, s’ofereix una connexió directa entre Llucmajor, Felanitx i Manacor i es crea una connexió més directa i amb més oferta entre Campos i Manacor. 

En aquestes dues línies troncals hi ha múltiples parades d’enllaç que ofereixen connexió horària amb les línies que recorren els diferents municipis de les zones. Les més importants són la parada del Molí d’en Polit i la de l’Estació de tren/sa Mora a Manacor; la parada d’avinguda de la Verge a Campos i la parada del passeig d’Ernest Mestre a Felanitx. Les parades d’enllaç fan possibles noves connexions entre els pobles. Un primer exemple d’això és la nova connexió entre Algaida i la parada d’enllaç de Manacor, que permet l’accés als nuclis del Llevant.

Un bon exemple de la reducció del temps de trajecte és el cas dels usuaris que viatgen des de Llucmajor i Campos cap a Palma. Ara ja no passen mai per s’Arenal per arribar a Palma, el que significa un estalvi entre 10 i 15 minuts.

Els municipis del Llevant ―Capdepera, Artà, Son Servera, Sant Llorenç i Manacor― tindran serveis cada hora dels dies feiners. També els municipis del Migjorn ―Santanyí, ses Salines i Felanitx― tenen més freqüències per anar tant a Palma com a Manacor.

S’implementen noves connexions entre Porreres i Llucmajor, entre Porreres i Montuïri i entre Lloret i Sineu.

Les poblacions de la Colònia de Sant Pere, Son Carrió, Son Macià, Cales de Mallorca, Cala Figuera i Sa Ràpita tenen servei regular en totes les expedicions i deixen d’estar ateses a través de la reserva telefònica del servei a la demanda. 

Tot el servei de la zona Llevant i Migjorn, entre l’hivern i la temporada alta, es fa amb 81 busos nous, dels quals 73 seran de gas natural comprimit, 4 vehicles seran de propulsió elèctrica i circularan entre Cala Bona i Portocristo a la temporada alta. 

Consulta el mapa de les línies de la nova xarxa TIB aquí