1. inici
  2. Notícies
  3. IDENTIFICAT L’ASSALTANT D’UN BUS GRÀCIES AL SISTEMA DE VIDEOVIGILÀNCIA

13Gener2022

IDENTIFICAT L’ASSALTANT D’UN BUS GRÀCIES AL SISTEMA DE VIDEOVIGILÀNCIA

El passat 9 de gener, al voltant de les 21:30h del vespre, un jove va assaltar a un conductor a Maria de la Salut, mentre feia la línia 441 (Sineu-Maria-Ariany), en la parada ubicada al carrer Ramon Llull. L’assaltant va increpar i intimidar al conductor amb una arma blanca, quan aquest li va demanar que accedís al bus amb la mascareta correctament posada. El jove de 18 anys va fugir del lloc dels fets amb tota la documentació, pertinences personals i recaptació en efectiu del treballador.

Gràcies al sistema de videovigilància embarcat a bord del bus, ha estat possible identificar i detenir a l’agressor en temps record. El bus, que feia la línia 441, comptava amb dues càmeres de seguretat a bord, una a la part davantera i una altra a la part de darrera del vehicle. Les imatges captades per aquests dispositius, propietat del CTM,  s’han facilitat a les autoritats policials que investiguen el cas. Gràcies a això, agents de la Policia Local de Maria de la Salut han detingut al jove al seu domicili i han pogut recuperar tota la documentació i objectes personals del conductor. 

La nova flota de l’empresa Sagalés-Caldentey, que opera servei interurbà de Mallorca posat en marxa ara fa un any, incorpora diverses millores i tecnologies de darrera generació, com ara el sistema de vigilància i seguretat a bord, entre d’altres.  A banda de les càmeres de gravació, la flota de vehicles compta amb altres sistemes tecnològics que vetllen per la seguretat  de passatgers i personal de conducció: sistema Mobileye per a la prevenció d’accidents, mampara de seguretat, sistema Alcoholock (només permet arrencar el bus si el nivell d’alcohol està per sota del permès), desfibril·lador a bord del bus, sistema antibacterià que higienitza l’aire de la cabina. 

Sagalés-Caldentey opera les línies interurbanes de la zona de Llevant – Migjorn amb una flota de 81 autobusos interurbans, dels quals el 98% són vehicles amb propulsió sostenible. Són autobusos més segurs, incorporant les darreres tecnologies de conducció que tenen per objectiu evitar accidents i donar més seguretat a les persones usuàries i personal de conducció. A més, també disposen de WIFI i ports USB, així com rampes d’accés per a persones amb mobilitat reduïda i espai per deixar les bicicletes a l'interior d'alguns dels autobusos de la flota.