1. inici
  2. Notícies
  3. MOLLET DEL VALLÈS I MANRESA REBRAN FONS NEXT GENERATION PER A L’ELECTRIFICACIÓ DE LA FLOTA

25Febrer2022

MOLLET DEL VALLÈS I MANRESA REBRAN FONS NEXT GENERATION PER A L’ELECTRIFICACIÓ DE LA FLOTA

El passat dimecres el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat la resolució del passat 17 de febrer per la qual atorga 1000 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per a la transformació digital i sostenible del transport urbà a 170 municipis, entre els quals hi ha Manresa i Mollet del Vallès, i a dos ens supramunicipals.


Manresa

L’Ajuntament de Manresa rebrà 2,3 milions d’euros provinents de la convocatòria dels fons europeus Next Generation del 2021 destinada a la implantació de zones de baixes emissions (ZBE) i la transformació sostenible i digital del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de l’estat espanyol.

Així, el Ministeri ha concedit a l’Ajuntament de Manresa els 2.366.050,15 euros sol·licitats per finançar un projecte d’electrificació i digitalització del servei de transport urbà de la ciutat que destinava 1.600.000 euros a la compra de vuit autobusos elèctrics, ja anunciada el juny de 2021, així com 467.726,45 euros per a l’adaptació de les instal·lacions de Sagalés per facilitar la recàrrega elèctrica d’aquests nous vehicles i, finalment, i 298.323,70 euros destinats a actuacions relacionades amb la digitalització del servei. 


Mollet del Vallès

En el cas del consistori vallesà, s’han rebut més de dos milions d’euros per al desenvolupament de quatre projectes relacionats amb millores en l’accessibilitat i mobilitat del municipi i entre els quals destaca l’adquisició d’un autobús elèctric per a la flota del transport públic de la ciutat, operat per Sagalés. 

Gràcies a aquests fons europeus, ambdues ciutats podran desenvolupar projectes per afrontar els reptes que presenta el canvi climàtic i evolucionar cap a modes de transport més sostenibles. L’electrificació de la flota o la digitalització del servei han de permetre operar el transport regular de forma més eficient i responsable.