1. inici
  2. Notícies
  3. BUSMANRESA INAUGURA PARADA A L'HOSPITAL AMB MÉS SERVEIS

19Novembre2014

A la inauguració: la cap de secció de Mobilitat Queralt Torres i el regidor delegat d'Urbanisme, Paisatge i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa Ramón Bacardit; el director de Manresa Bus Francisco Ledesma, i el director executiu de Sagalés Antoni Jiménez

BUSMANRESA INAUGURA PARADA A L'HOSPITAL AMB MÉS SERVEIS

Bus Manresa estrena l’1 de desembre la parada Hospital Sant Joan de Déu amb més serveis, amb l’objectiu de potenciar el transport públic a la ciutat.El transport urbà de Manresa, Bus Manresa, de Sagalés, ha inaugurat aquest migdia l’establiment de la nova parada Hospital Sant Joan de Déu, que esdevindrà la parada de referència per als usuaris de l’hospital. La ubicació és al C/ Sant Joan de Déu, al costat de l’accés a l’hospital; és més a prop del centre mèdic que on està situada la parada actual. La parada s’inclou dins les línies 1-Balconada, 8-Perimetral Estacions i Festius. Aquesta modificació s’implementa a partir del dia 1 de desembre i, amb ella, hi haurà més serveis, ja que la freqüència de pas serà de dos autobusos cada 15 minuts. 


Per aquest punt també hi passaran les línies interurbanes procedents del Bages Sud, de l’empresa Transbages, de Sagalés. Segons aquest acord amb l’Ajuntament de Manresa i el Departament de Transports i Mobilitat de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, els autobusos que vénen de Sant Vicenç de Castellet, Castellgalí i del Pont de Vilomara modifiquen el seu recorregut i acostaran els seus viatgers a l’hospital Sant Joan de Déu. 

L’objectiu de tot plegat és potenciar el transport públic, així com millorar la seguretat viària i la mobilitat global en l’entorn d’una de les zones de la ciutat amb major afluència de persones. De fet, aquesta mesura forma part del paquet d’actualitzacions realitzades per l’Ajuntament de Manresa i Althaia un cop s’han finalitzat les obres d’ampliació del complex hospitalari, les quals inclouen itineraris de vianants amb voreres més amples, creació de nous passos de vianants i instal·lació d’elements reductors de velocitat, entre d’altres. 
 

D’altra banda, s’aprofita la nova parada per a adequar els rètols per a la gent gran i facilitar la comprensió dels mateixos a persones amb dificultats visuals. Així que la informació dels horaris del servei a les marquesines i pals de parada es comença a aplicar amb una lletra de majors dimensions. De fet, Bus Manresa, a més de la implantació d’aquesta parada, presenta un canvi molt notori: una nova imatge corporativa. En comptes de blau, ara és el verd el color insígnia. Una aposta visual que pretén associar la marca amb els valors d’allò ecològic, sostenible i responsable amb el medi ambient.