1. inici
  2. Notícies
  3. LES NOSTRES LÍNIES D'OSONA I EL BERGUEDÀ S'INTEGREN AL SISTEMA TARIFARI DE BARCELONA

05Desembre2014

LES NOSTRES LÍNIES D'OSONA I EL BERGUEDÀ S'INTEGREN AL SISTEMA TARIFARI DE BARCELONA

Les línies de Sagalés que operen a les comarques d’Osona i el Berguedà s’integren al sistema tarifari de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona al 2015, tal i com anuncia el conseller Santi Vila, oferint així als usuaris un estalvi en el preu del bitllet d’entre el 22% i el 44%. 

Les línies de Sagalés que recorren els territoris d’Osona i el Berguedà passen a integrar-se en el sistema tarifari de l’ATM a partir del proper 1 de gener de 2015. Així ho anuncia el conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya Santi Vila, i president de l’ATM. 
En el cas d’Osona, la integració és total i s’estén l’actual corona 6: s’amplia el sector 6F i es crea el sector 6H. Actualment només hi ha vuit municipis integrats, els quals representen el 46’4% de la seva ciutadania. Però amb l’inici d’any s’integraran les 43 poblacions restants, arribant així a 83.180 habitants més. Si fem referència als títols de transport, serà vàlida tota la gamma de títols integrats de l’ATM. 


 

 

 

 

 

En el cas de les línies de Sagalés que passen pel Berguedà, es crea una setena corona i la integració és parcial fins al 2017. Es realitza mitjançant un paquet de targetes especials a preus de T-10. Això suposa 31 nous municipis i l’accés a la integració de l’ATM a 40.555 habitants.


 

 

 

 

 

 

 

L’ampliació del Sistema Tarifari Integrat suposa per als usuaris del transport públic un estalvi en el preu del bitllet d’entre el 22% i el 44% respecte l’import actual, en funció del lloc d’origen i la destinació. D’aquesta manera, i a mode d’exemple, un usuari que viatgi de Torelló a Barcelona i a continuació utilitzi el transport públic a la primera corona, aconseguirà un estalvi del 43’9%. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

El pressupost per a finançar aquestes necessitats de mobilitat i transport públic, a Osona, el Berguedà i també al Ripollès, arriba als 2 milions d’euros, que són aportats per la Generalitat de Catalunya.