1. inici
  2. Notícies
  3. LA T-MOBILITAT INCORPORA EL TÍTOL BONIFICAT T-16 PER A VIATJAR ENTRE ELS 18 MUNICIPIS DE LA ZONA TARIFÀRIA 1

10Juny2022

LA T-MOBILITAT INCORPORA EL TÍTOL BONIFICAT T-16 PER A VIATJAR ENTRE ELS 18 MUNICIPIS DE LA ZONA TARIFÀRIA 1

La T-mobilitat, el nou sistema per viatjar a la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona, incorpora la T-16 a la zona tarifària 1, que inclou els municipis de Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Tiana i Viladecans. Cal assenyalar que de moment aquesta incorporació no inclou l'àrea d'operació de Sagalés.

Inicialment, el nou format T-mobilitat el poden demanar les famílies amb menors de 4 a 16 anys que encara no tinguin la T-16, és a dir, les noves altes. Ho podran fer telemàticament a través del web T-16.cat i, de forma presencial, al Centre d’atenció i informació de la T-mobilitat, amb cita prèvia. El nou format tindrà un cost de 4,5 euros, equivalent al cost de qualsevol targeta T-mobilitat, tot i que el títol pròpiament segueixi sent gratuït.

Les famílies que ja siguin usuàries de la T-16 rebran automàticament el nou format durant la segona meitat de 2022. No hauran de fer cap gestió per rebre-la i, fins que la tinguin, hauran de seguir utilitzant el sistema magnètic convencional, com fins ara. No es podrà demanar proactivament el nou format, sinó que s’haurà d’esperar fins al moment de canvi oportú en cada cas.
D’aquesta manera, el traspàs a la T-mobilitat es duu a terme de manera progressiva i es garanteix la resposta òptima del sistema, tenint en compte que el col·lectiu de menors que viatgen amb la T-16 actualment és molt nombrós, amb unes 250.000 persones només a la zona tarifària 1. La T-16 arribarà progressivament a la resta de zones del Sistema Tarifari Integrat durant el 2023.

Les avantatges del nou format son les següents:
•    El suport és molt més durador i resistent.
•    El preu del duplicat disminueix de 35 a 4,5 euros, equivalent al cost de duplicat de qualsevol targeta T-mobilitat. Canvi substancial, ja que les famílies demanen uns 1.250 duplicats al mes, més de 15.000 cada any. 
•    Si es perd, es bloquejarà perquè ningú més la utilitzi. Important reducció del frau potencial.
•    Actualment, la T-16 s’ha de renovar cada 2 anys. Amb el nou sistema, només caldrà renovació si la targeta es perd o es fa malbé.
•    En cas de sol·licituds telemàtiques, el temps d’espera per a la recepció al domicili es redueix dels 30 dies actuals a uns 10 dies hàbils.

Quan la persona usuària de T-16 faci 16 anys, podrà seguir utilitzant la targeta fins al 31 de desembre d’aquell mateix any. Després, la targeta deixarà de funcionar i la persona haurà de sol·licitar una targeta T-mobilitat general, ja que el suport T-16 és exclusiu per al títol bonificat.

Nous canals d’atenció T-16:
L’atenció pròpia de la T-16 amb el nou format passa als canals de T-mobilitat:
•    Twitter:@T_mobilitat.
•    Telegram: T-mobilitat Atenció.
•    Telèfon gratuït: 900 928 900.
•    Formulari de contacte a través del portal web de T-mobilitat.
•    Presencial: sol·licita una cita prèvia per venir al Centre d'atenció i informació de la T-mobilitat, a l'avinguda de la Granvia de L'Hospitalet, 16-20.

200.000 validacions diàries
Actualment, es fan uns 200.000 viatges diaris amb el sistema T-mobilitat en dia feiner, i el sistema creix a un ritme d’unes 1.000 persones cada dia, des de la  incorporació de la T-casual. En total, avui dia hi ha més de 200.000 persones donades d’alta en el nou sistema.