1. inici
  2. Notícies
  3. CONGELACIÓ I REBAIXA EN EL TARIFES DEL 2015

02Gener2015

CONGELACIÓ I REBAIXA EN EL TARIFES DEL 2015

Comença l’any nou amb millors preus de les tarifes de transport públic. Enguany els preus es mantenen congelats respecte el 2014, i en el cas d’haver alguna modificació es tracta d’una rebaixa, com la T-10 de Manresa Bus (de Sagalés) o la T-10 de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona. L’objectiu és impulsar la utilització del transport públic. 

 

Les tarifes per aquest 2015 es mantenen congelades respecte els preus de l’any anterior, tant de Sagalés, de l’ATM de Barcelona i de l’ATM de Girona. Les úniques modificacions significatives suposen una rebaixa. D’aquesta manera, el preu de la T-10 de Manresa Bus passa de 8,25€ a 7,95€. I el títol de 10 viatges a totes les zones de l’ATM de Barcelona costa 9,95€ en comptes de 10,30€, la qual cosa suposa un descens del 3’4%. Aquesta reducció també s’aplica als títols bonificats T-Trimestre per a persones a l’atur i a la T-70/90 per a famílies nombroses i monoparentals. L’objectiu és fomentar l’ús del transport públic entre els ciutadans. En aquest sentit, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, destaca que “Barcelona aconsegueix el títol de 10 viatges més barat del conjunt d’Europa i el més competitiu”. 

A continuació, un quadre amb les tarifes de l’ATM de Barcelona (turquesa) i la de Girona (blau). 
      


A més, cal recordar que les línies de Sagalés que operen a les comarques d’Osona i el Berguedà s’integren aquest 2015 al sistema tarifari de l’ATM de Barcelona, oferint així als usuaris un estalvi en el preu del bitllet d’entre el 22% i el 44%, tal i com publicavem el mes passat en aquesta notícia: http://bit.ly/1tZSbWy