1. inici
  2. Notícies
  3. LA T-MOBILITAT S’AMPLIA A LES CORONES 4, 5 I 6 DE LES LÍNIES DE FERROCARRILS DE LA GENERALITAT I RODALIES DE CATALUNYA

14Setembre2022

LA T-MOBILITAT S’AMPLIA A LES CORONES 4, 5 I 6 DE LES LÍNIES DE FERROCARRILS DE LA GENERALITAT I RODALIES DE CATALUNYA

La T-mobilitat, el nou sistema per viatjar a la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona, ha fet recentment un nou pas en l’expansió gradual fora de la zona de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i ja es pot utilitzar a les corones 4, 5 i 6 de les línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Rodalies de Catalunya. Els dos operadors ferroviaris incorporen al nou sistema de validació sense contacte totes les estacions que es troben dins de les corones 4, 5 i 6 del Sistema Tarifari Integrat: un total de 54 estacions. És important destacar que de moment aquesta incorporació no inclou l'àrea d'operació de Sagalés. 

Ferrocarrils de la Generalitat ja ha incorporat a la T-mobilitat a la totalitat de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, i Rodalies, totes les seves línies. Cal tenir en compte que les estacions de les línies de Rodalies ubicades a la corona 7, al Ripollès, no estan encara preparades per validar amb el nou sistema. 

D’aquesta manera, la T-mobilitat permet recórrer ja tot l’àmbit ferroviari de les sis corones tarifàries de l’ATM de Barcelona, i fer transbordament entre les xarxes d’FGC i Rodalies, a més de tots els serveis de transport públic de la zona de tarifa metropolitana (36 municipis de l’AMB). Les persones que necessiten fer transbordaments a serveis de busos urbans o interurbans de les corones 2, 3, 4, 5 i 6 encara han de fer servir els títols del sistema magnètic. Les companyies de bus d’aquestes zones s’aniran afegint properament de manera gradual.

Un nou grup de línies d’autobusos urbans de dues companyies de transport incorporen aquesta setmana la validació amb la T-mobilitat, el nou sistema per viatjar a la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona. Aquesta nova integració representa l’inici d’un dels darrers passos de desplegament previstos per funcionar de manera integral a tot el Sistema Tarifari Integrat de l’àrea de Barcelona, després de completar la incorporació de les estacions de tot l’àmbit ferroviari, aquest mes de setembre. Aquesta novetat fa que totes les línies d’autobús urbà de les següents localitats de Martorell, Mataró i Vallirana estiguin en funcionament amb la T-mobilitat.