1. inici
  2. Notícies
  3. ES POSA EN MARXA EL PRIMER PANTÒGRAF A MALLORCA

15Novembre2022

ES POSA EN MARXA EL PRIMER PANTÒGRAF A MALLORCA

S'ha instal·lat a Mallorca el primer sistema de càrrega per pantògraf per a 4 autobusos híbrids elèctrics que fan la ruta 425 Costa dels Pins - Portocristo. Aquesta iniciativa se suma a tot el seguit d’accions que s’estan portant a terme en l’àmbit del nostre pla de sostenibilitat.  

Es tracta d’un sistema de càrrega superior, que permet carregar les bateries elèctriques dels vehicles de forma ràpida. Actualment, tenim un pantògraf ja operatiu a Cala Bona i està previst que l’any vinent es posi un altre en funcionament a Portocristo.  

En el cas d’aquests vehicles híbrids, fins el 50% de la ruta es pot arribar a realitzar amb el motor elèctric que s’activa segons la posició GPS del bus. Quan discorre per tram urbà s’activa el motor elèctric, mentre que quan circula per tram interurbà, ho fa amb el de combustible. Gràcies a aquesta tecnologia híbrida, la reducció d’emissions, així com de contaminació acústica als nuclis urbans és considerable.  

Seguim treballant dia a dia en el nostre “Compromís en moviment” per convertir les nostres operacions en operacions més sostenibles i respectuoses amb l’entorn.