1. inici
  2. Notícies
  3. ARRIBEN ELS PRIMERS DOS BUSOS 100% ELÈCTRICS A MANRESABUS

21Novembre2022

ARRIBEN ELS PRIMERS DOS BUSOS 100% ELÈCTRICS A MANRESABUS

Els primers dos busos 100% elèctrics ja han arribat a Manresa. Dilluns 21 de novembre al matí, es va mostrar a la premsa en una trobada a les cotxeres que van comptar amb l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, el regidor de la Presidència, Valentí Junyent Torras, el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López Martí, i el director d'Expansió i Desenvolupament de Negoci de Sagalés, Pedro Muntaner. 

Aquests busos 100% elèctrics operaran el servei regular de transport urbà de la ciutat de Manresa i entraran en circulació durant el mes de desembre. S'espera l'arribada d'un total de 8 nou busos elèctrics durant les properes setmanes que s’aniran incorporant a la flota de Bus Manresa de manera progressiva. Un cop estiguin tots en circulació, Manresa tindrà una flota de busos 100% sostenible, amb 8 busos elèctrics i 7 d’híbrids. Només en quedaran 3 (els vehicles de reserva) que funcionen amb gasoil.

Part de la inversió per la compra d'aquests autobusos arribarà a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat amb els fons europeus Next Generation. 

Amb aquesta adquisició, l'Ajuntament de Manresa i Sagalés, com operador del servei, fan una aposta clara per un canvi de model que permetrà una reducció dràstica de l’ús de combustibles fòssils i d’emissions contaminants, així com una reducció molt important del soroll, la qual cosa millorarà la confortabilitat tant dels usuaris del transport públic com de la resta de ciutadania.