1. inici
  2. Notícies
  3. SAGALÉS ADQUIREIX EL PRIMER AUTOBÚS DEL NOU IVECO CROSSWAY LOW ENTRY HYBRID

29Desembre2022

SAGALÉS ADQUIREIX EL PRIMER AUTOBÚS DEL NOU IVECO CROSSWAY LOW ENTRY HYBRID

Sagalés va fer efectiva la compra del primer vehicle de tota Espanya del nou model híbrid d'Iveco. Es tracta de l'Iveco Crossway LE Hybrid, de 14,5 metres de longitud i tecnologia híbrida, que permet operar de manera sostenible rutes interurbanes i suburbanes.

El nou model és un low entry, per tant, garanteix una excel·lent accessibilitat per pujar i baixar del bus. Incorpora també amb una rampa doble per facilitar l'accés a les persones amb cadira de rodes. En termes de capacitat compta amb 57 places assegudes i 1 plaça PMR.

El propulsor elèctric d’aquest vehicle utilitza tecnologia híbrida desenvolupada en col·laboració amb l’empresa de tecnologia global Voith. Té una bateria de 48V connectada a una caixa de canvis Voith DIWA NXT i un motor Cursor 9. La caixa de canvis DIWA NXT es combina amb un potent motor elèctric regeneratiu amb una potència màxima de 35 kW, que actua com a arrencador i generador per recuperar l'energia cinètica acumulada durant les fases de desacceleració i frenada, i disposa d'una bateria de 48V LTO (liti òxid de titani).

Alta energia (48 V) instal·lada al sostre, el motor suporta elèctricament el Cursor 9 durant l'arrencada del motor. La nova solució també compta amb la funcionalitat stop-start, que ofereix diversos beneficis: elimina el soroll i la vibració, cosa que resulta en una major comoditat per a passatgers i vianants. La tecnologia híbrida suposa a més una reducció considerable a les emissions de gasos contaminants, així com un estalvi dels costos energètics.

Pel que fa a la seguretat del vehicle, el nou Iveco Crossway LE Hybrid incorpora molts sistemes automàtics d'assistència al conductor. Compleix el R29 amb reforç estructural amb acer d'alta resistència. A banda, incorpora el sistema de frenada ABS (antibloqueig de frens), ASR (sistema de control de tracció), EBS (sistema de control electrònic de frenada) i LSP (sistema de control d'estabilitat).

Sagalés ja comptava a la seva flota amb més de 150 vehicles Iveco Crossway i amb aquesta adquisició es va incorporar la primera unitat de l'estat espanyol del model híbrid. Estava previst que aquest autobús operès línies interurbanes del Vallès oriental i les següents setmanes ja el podiem veure'l circulant per les carreteres catalanes.

Amb aquesta compra, Sagalés reafirma el seu compromís amb una mobilitat sostenible i fa un pas més en el seu “Compromís en moviment”, la seva estratègia de sostenibilitat 2022-2025. Un dels eixos d'aquest full de ruta és la descarbonització progressiva de la flota, reduint de forma dràstica l'ús de combustibles fòssils i emissions contaminants.