1. inici
  2. Notícies
  3. MILLORA ALS SERVEIS INTERURBANS DEL VALLÈS, OSONA I LA UAB

04Setembre2023

D'esquerra a dreta: Ramon Sagalés, Marc Sanglas, Carme Miralles, Javier Lafuente, Ester Capella, Oriol Martori i Miquel Martí

MILLORA ALS SERVEIS INTERURBANS DEL VALLÈS, OSONA I LA UAB

El dilluns 4 de setembre, a càrrec de la consellera de Territori, Ester Capella i Ferré, es van presentar diverses millores d’una quinzena de serveis d’arreu del país, part d'aquestes millores es van implementar en línies interurbanes operades per Sagalés. Territori ha invertit més de 2 MEUR en la millora de línies interurbanes.

Un dels principals objectius de les actuacions que es van implantar a partir d'aquell dia va ser afavorir la mobilitat dels estudiants. És el cas de les línies 410 (UAB-Vic) i 650 (Girona-UAB), que enllacen respectivament Vic i Girona amb la Universitat Autònoma de Barcelona. El servei entre Vic i la UAB va doblar l’oferta i es van passar a tenir 6 expedicions per sentit al dia amb parades a Tona i la Garriga de forma que es va millorar la comunicació des d’Osona i el Vallès Oriental amb el centre universitari.

En el cas del servei de la línia 650 (Girona-UAB) es realitzen dos expedicions per sentit donant cobertura als desplaçaments al matí i a les tornades cap a Girona a primera hora de la tarda i al vespre.

També es van realitzar millores en algunes línies del Vallès i d’Osona. La línia 345 (Parets del Vallès-Hospital de Mollet del Vallès-Santa Perpètua de Mogoda), que enllaça Parets i Santa Perpètua de Mogoda va afegir una expedició per sentit. La línia 240 (Hospital de Mollet del Vallès-Caldes de Montbui), que connecta Caldes de Montbui i Mollet del Vallès, té tres noves expedicions i va ampliar la cobertura del servei. I la línia 470 (Vic-Santa Eulàlia de Riuprimer-Muntanyola), que connecta Muntanyola i Vic, va incorporar una nova expedició per sentit.

La línia 420 (Granollers-Caldes de Montbui), que connecta Granollers, Caldes, Castellterçol i Moià, va crear una nova expedició a primera hora del matí per millorar la comunicació amb l’IES Vall del Tenes. I finalment, la línia 722 (Manresa-Moià-Castellterçol), que enllaça Castellterçol, Moià, Artés i Manresa, va incorporar tres noves expedicions per sentit per donar resposta a la demanda d’estudiants.

Per Sagalés, totes aquestes millores suposen un important augment de l’oferta dels serveis de bus interurbà i atén a les peticions dels usuaris per tal d'oferir un transport públic més ajustat a les seves necessitats.