1. inici
  2. Notícies
  3. ELS TÍTOLS DE TRANSPORT PÚBLIC INTEGRATS AVIAT ESTARAN DISPONIBLES NOMÉS EN LA T-MOBILITAT

14Setembre2023

ELS TÍTOLS DE TRANSPORT PÚBLIC INTEGRATS AVIAT ESTARAN DISPONIBLES NOMÉS EN LA T-MOBILITAT

Pròximament es deixaran de vendre els títols integrats T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar en cartró banda magnètica, que passaran a estar disponibles només en format T-mobilitat sense contacte (plàstic, mòbil, i cartró).

Un nou format de T-mobilitat: cartró recarregable

El canvi principal es produirà a les màquines d'autovenda, que deixaran d'imprimir els bitllets en aquest format antic, i només emetran un nou format de targetes T-mobilitat. Seran de cartró, disposaran de xip per validar sense contacte i seran recarregables, a més a més de no requerir registre previ. Permetrà la recàrrega de diferents títols, un cada vegada; és a dir, un cop s'esgoti un, es podrà recarregar un de diferent, si la persona ho desitja. Es tractarà d'una targeta anònima que no estarà vinculada a les dades de ningú, a excepció de la T-usual.

L'abonament T-usual en cartró T-mobilitat tindrà un disseny específic i sí que demanarà el DNI o el passaport en el moment de la compra, ja que és un títol personal intransferible. En aquest sentit, la targeta per a la T-usual no acceptarà la recàrrega de cap altre tipus de títol.

Les persones usuàries podran seguir viatjant amb les targetes de cartró antigues que tinguin fins que aquestes s'esgotin o fins la seva caducitat el proper 15 de gener donat que les màquines de validació seguiran admetent aquest tipus de bitllets.

La T-mobilitat: un sistema en diferents formats

El nou sistema de validació sense contacte i targetes recarregables serà l'única forma d'accedir amb títols integrats al transport públic en un futur proper. A partir d'aleshores, s'oferiran quatre modalitats, cadascuna de les quals admetrà uns títols integrats determinats: Targeta personalitzada de plàstic, mòbil, targeta anònima de cartró i T-usual de cartró.

A més a més, no tots els formats de targeta oferiran les mateixes funcionalitats. En estar vinculades digitalment amb un usuari, tant la targeta personalitzada de plàstic com el mòbil garantiran alguns avantatges respecte als formats de cartó, com el de recuperar els viatges en cas de pèrdua o robatori, a més a més de fer altres gestions en línia.

Pels usuaris que vulguin viatjar amb targeta personalitzada de plàstic es recomana que es donin d'alta de manera digital a través d'una de les tres plataformes disponibles: T-mobilitat, TMB i FGC, i un cop sol·licitada, la rebran al domicili que s'indiqui en un termini d'entre 5 i 10 dies. En el cas d'optar per la validació amb un mòbil Android amb NFC, la disponibilitat del títol serà immediata a través de les aplicacions T-mobilitat, TMB App i FGC T-mobilitat.