1. inici
  2. Notícies
  3. ELS TÍTOLS INTEGRATS PER A FAMÍLIES MONOPARENTALS O NOMBROSES, NOMÉS DISPONIBLES AMB LA T-MOBILITAT

16Novembre2023

ELS TÍTOLS INTEGRATS PER A FAMÍLIES MONOPARENTALS O NOMBROSES, NOMÉS DISPONIBLES AMB LA T-MOBILITAT

A partir del proper 1 de gener, els títols integrats T-usual FM/FN i T-70/90 FM/FN, títols bonificats per a famílies monoparentals i nombroses, només estaran disponibles amb la T-mobilitat. Les famílies que són usuàries habituals d’aquests abonaments hauran de fer el pas al nou sistema, obtenir una Targeta T-mobilitat personalitzada i acreditar la seva condició especial.

Tanmateix, aquelles persones que conservin títols de cartró magnètic que hagin comprat durant aquest 2023 els podran seguir utilitzant fins a la seva caducitat, que serà el 15 de gener.

La T-mobilitat, un avantatge per a les famílies

El gran avantatge del sistema T-mobilitat per a les famílies monoparentals i nombroses és que la documentació de família especial només s’ha de presentar una vegada i es pot fer telemàticament. A partir d’aquest moment, la persona usuària pot carregar a la seva T-mobilitat el títol FM/FN que li convingui a través de l’app o de qualsevol màquina d’autovenda de la xarxa de transport.

Com han de fer el canvi les famílies?

Una persona adulta d’una família monoparental o nombrosa pot passar-se al nou sistema seguint els següents passos:

  • Donar-se d’alta en línia a través del web de la T-mobilitat.
  • Un cop la seva alta sigui confirmada, ha d’acreditar el seu perfil bonificat de família monoparental o nombrosa (Perfil FM/FN) en l’àrea personal del mateix web on s’hagi donat d’alta.
  • Amb el perfil FM/FN ja configurat, ha de demanar en el mateix web la seva T-mobilitat, que li arribarà en 5-10 dies hàbils.
  • Alternativament, si té un mòbil Android amb NFC, pot triar viatjar directament amb el mòbil, sense necessitat de targeta física. Ho pot fer amb l'app T-mobilitat.
  • Per a fer-ho de manera presencial pots consultar a continuació els punts d'atenció de la T-mobilitat aquí. En el cas de Sagalés es pot realitzar a les taquilles de l'estació d'autobús de Manresa i Granollers.

En el cas del col·lectiu menor d’edat d’aquestes famílies, el procés l’haurà de dur a terme una de les persones adultes de la mateixa:

  • Quan pare, mare o tutor/a legal estiguin donats d’alta, hauran de registrar cada fill/a, d’un en un, des de la seva àrea personal.
  • Un cop l’alta del o la menor estigui confirmada, hauran d’acreditar el seu perfil FM/FN.
  • Per últim, hauran de demanar la targeta amb Perfil FM/FN configurat. Les persones menors d’edat no poden viatjar amb el títol virtual del telèfon mòbil, així que necessiten la targeta T-mobilitat de plàstic.

Les persones interessades poden trobar més informació als canals de contacte de la T-mobilitat.