1. inici
  2. Notícies
  3. LA NOVA T-MOBILITAT DE CARTRÓ ES COMENÇA A VENDRE A LES MÀQUINES DE LA XARXA FERROVIÀRIA INTEGRADA

28Novembre2023

LA NOVA T-MOBILITAT DE CARTRÓ ES COMENÇA A VENDRE A LES MÀQUINES DE LA XARXA FERROVIÀRIA INTEGRADA

A partir del passat dimarts, 28 de novembre, els títols integrats T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar s'han començat a vendre a una part de les màquines d’autovenda de la xarxa ferroviària integrada en el nou format de T-mobilitat de cartró sense contacte i recarregable.

El canvi s'està produint de forma gradual a les màquines d’autovenda esmentades, que deixaran d’imprimir els bitllets antics amb banda magnètica i només els oferiran amb targetes T-mobilitat. Posteriorment, el nou format arribarà als punts de venda físics (com els punts de venda de Sagalés), estancs i quioscos. Actualment aquest format no està disponible per a la compra en aquests punts de venda.

El format específic de cartró T-mobilitat no requereix registre previ i costa 0,50€, que es paguen una sola vegada. Un cop la persona esgoti el títol que compra la primera vegada, pot recarregar aquesta targeta a qualsevol màquina o a través del seu mòbil.

El nou format, que és anònim i no està vinculat a les dades de la persona que el compra, permet la recàrrega d’un títol, és a dir, no pot contenir diferents títols a la vegada. Un cop s’esgoti el que hi hagi en aquell moment, es pot canviar i carregar-ne un de diferent. En aquest sentit, permet la recàrrega de T-casual, T-grup i T-familiar.
 

La T-usual, un format de cartró específic

Com a excepció, l’abonament T-usual en cartró T-mobilitat té un disseny específic que requereix el DNI o el passaport en el moment de la compra, ja que es tracta d’un títol personal i intransferible. En aquest sentit, la targeta T-usual no accepta la recàrrega de cap altre tipus de títol de la gamma de títols integrats.
 

Les targetes antigues es poden seguir utilitzant

Pel que fa a les targetes de cartró antigues amb banda magnètica que ja han estat adquirides, es poden seguir utilitzant fins que aquestes s‘esgotin o fins la seva caducitat, fixada el proper 15 de gener, donat que les màquines de validació encara admeten aquests tipus de bitllets.