1. inici
  2. Notícies
  3. SAGALÉS VA REALITZAR UNA PROVA PILOT AMB UN AUTOBÚS ELÈCTRIC AL SERVEI URBÀ DE PARETS

14Desembre2023

SAGALÉS VA REALITZAR UNA PROVA PILOT AMB UN AUTOBÚS ELÈCTRIC AL SERVEI URBÀ DE PARETS

Sagalés va realitzar una prova pilot amb un minibús elèctric del fabricant gallec UNVI. El vehicle batejat amb el nom d’ec24s, va realitzar una prova sense viatgers realitzant algun dels trams del servei urbà de Parets del Vallès per poder veure les prestacions del vehicle in situ. 

L’autobús amb el qual es va fer la prova és un vehicle elèctric de 8,3 metres de longitud i 2,35 metres d'amplada amb una capacitat per 40 passatgers i una plaça per cadira de rodes. El vehicle destaca per la capacitat de les seves bateries que poden equipar models d’entre 144 i 289 kWh d’energia, el que suposa un augment respecte a les bateries de 126 kWh equipades normalment en aquests minibusos elèctrics. De la mateixa manera, ressalta el diàmetre de les seves rodes que són iguals que les d’un bus de 12 metres. Aquest fet facilita la gestió de l’estoc de rodes, ja que no calen pneumàtics especials per aquest vehicle, i redueix el coeficient de rodament optimitzant-ne el consum de manera significant. També destaca la posició del lloc de conducció per davant del primer eix, fet que atorga al personal de conducció un espai de treball més ampli que el d’un minibús tradicional.

Es tracta d'un vehicle sostenible, innovador i versàtil, que respon a les demandes de mercat actuals i està preparat per adaptar-se a noves necessitats del mercat i de la societat.