1. inici
  2. Notícies
  3. SAGALÉS INCREMENTA LA FREQÜÈNCIA ENTRE GIRONA I L'AEROPORT DE GIRONA

19Març2024

SAGALÉS INCREMENTA LA FREQÜÈNCIA ENTRE GIRONA I L'AEROPORT DE GIRONA

A partir del 26 de març, Sagalés millora el servei de la línia 607 que uneix Girona amb l’Aeroport de Girona, amb l’establiment d’una llançadora de bus que ajustarà els horaris a la programació de vols de l’aeroport. Es fa per agilitzar l’enllaç bus-avió i, per tant, la connexió entre la ciutat de Girona i l’Aeroport.

La nova llançadora permetrà coordinar els horaris del bus i dels avions, garantint una regularitat d’un mínim de 14 expedicions per sentit d’octubre a maig, i incrementant l’oferta fins a 21 expedicions diàries per sentit durant els mesos de juny a setembre. Fins ara, hi havia dies que no hi havia cap autobús o que, només n'hi havia tres. 

Cap avió sense enllaç

Atenent que els primers vols està previst que s’enlairin a primera hora del matí i els darrers aterrin a mitjanit, s’ha previst una amplitud horària del servei de 21 hores diàries: el primer bus sortirà de Girona a les 04:00 h i el darrer arribarà a les 01:00 hores, per garantir que cap avió quedi sense connexió de transport públic amb la ciutat.

Connexió amb tres polígons

El servei s’ha programat també perquè els busos puguin atendre la mobilitat entre Girona i tres dels principals polígons industrials de la demarcació: els de Fornells de la Selva, la zona oest del polígon de Riudellots i el centre logístic CIM la Selva.

La delegada del Govern va ressaltar ahir que aquest increment de les freqüències d’autobusos que enllacen l’aeroport de Girona amb la ciutat de Girona és una gran notícia, ja que “millora la mobilitat i connecta l’aeroport i la ciutat de Girona durant totes les hores en què l’equipament té activitat de vols, garantint així que tots els usuaris puguin agafar el primer vol que surti i també assegurar el transport pels viatgers que arribin amb l’últim avió del dia”. Cañigueral també ha recordat que aquesta mesura “dona més cobertura de transport als polígons de Fornells, Riudellots i CIM la Selva i que, per tant, beneficia a les gironines i gironins que hi treballen”.

Per la seva banda el director general de Transports i Mobilitat ha ressaltat que aquest anunci “s’emmarca en el projecte que té el Govern de fer arribar el transport públic a tothom i a tot arreu”. “Estem immersos en una època en què l’increment del transport públic és substancial i notòria, i això demostra que s’està fent bé la feina i que s’està aconseguint que el transport públic sigui el transport majoritari per part dels usuaris”, ha afegit el director.

Increment de viatgers

El transport públic a la demarcació de Girona ha incrementat un 26,7% el nombre de viatgers en els darrers dos anys, superant els 10 milions de viatgers interurbans l’últim any, i sumant un total de gairebé 27 milions de viatgers entre els anys 2021, 2022 i 2023.