1. inici
  2. Notícies
  3. SAGALÉS-CALDENTEY INCORPORA 6 NOUS VEHICLES DE GNC A MALLORCA

11Juny2024

SAGALÉS-CALDENTEY INCORPORA 6 NOUS VEHICLES DE GNC A MALLORCA

Sagalés-Caldentey incorpora 6 nous vehicles de gas natural a les línies 401 (Cala Millor – Palma) i la línia 504 (Tolleric – Palma), les més sol·licitades pels residents. 

Els nous busos són vehicles articulats de 18 metres, del fabricant Scania, amb carrosseria de Castrosua, de fins a 75 seients (els més grans de la flota), que permeten millorar el servei, amb més places i reforços, per tal de donar resposta a l'increment d'usuaris dels darrers mesos. 

Aquesta millora suposa no només disposar de més places en els busos, especialment seients, sinó també un augment de la flota per dotar els reforços de l'operativa diària de la xarxa TIB. Amb la incorporació dels 6 nous busos es dona continuïtat a les millores introduïdes enguany per a la temporada d'estiu i també a la darrera temporada d'hivern.

Seguretat, sostenibilitat i confort
Els 6 nous busos són vehicles de gas natural comprimit (GNC), respectuosos amb el medi ambient, que contribueixen a la reducció de CO2 i gasos contaminants. Així, el servei de transport públic interurbà de Mallorca disposa a partir d’ara d’una flota de 212 busos de GNC i 18 de propulsió elèctrica que fan de la xarxa TIB una de les més avançades d’Europa en sostenibilitat ambiental.

Les noves unitats, així com la resta de vehicles de la flota, incorporen nombroses millores i tecnologies de darrera generació, com per exemple pantalles interiors d’informació a l’usuari, connectors USB per carregar dispositius mòbils i xarxa wifi gratuïta. A més, també tenen elevadors o doble rampa elèctrica i manual per facilitar l’accés de cadires de rodes i cotxets d’infants.

D’altra banda, per garantir la seguretat de l’usuari, disposen de tres càmeres de seguretat amb videoenregistrament; també estan equipats amb càmeres intel·ligents i sensors de visió que alerten el xofer i prevenen de col·lisions amb altres vehicles, vianants o ciclistes; de sortides de carril, etc.; i, a més, tenen un sistema que controla el nivell d’alcoholèmia del conductor i que no permet arrencar el bus si aquest està per damunt dels nivells permesos. El conductor, per la seva part, està protegit amb mampares de seguretat antivandàlica.