1. inici
  2. Notícies
  3. EL DOBLE D’HORARIS ENTRE VIC I BARCELONA AMB EL NOU e12

30Juliol2015

Nombroses personalitats van assistir a la presentació del nou servei d' exprés.cat que va tenir lloc a Vic.

EL DOBLE D’HORARIS ENTRE VIC I BARCELONA AMB EL NOU e12

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha anunciat avui a Vic que el nou autobús exprés.cat, que connectarà la capital d’Osona amb Barcelona, es posarà en servei el 17 d’agost i que oferirà el doble de freqüències que el corredor actual. Concretament, tindrà 20 noves expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners, excepte agost; 8 noves expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners d’agost; i 6 noves expedicions per sentit els dissabtes, diumenges i festius. Aquestes freqüències se sumen a les actualment existents de manera que l’oferta conjunta de la línia exprés doblarà el servei actual de dilluns a divendres i triplicarà el dels caps de setmana i festius.

El nou servei de bus ràpid reforçarà les hores punta de matí i tarda. Així, entre les 5.45 h i les 7.45 h sentit Barcelona hi haurà 11 busos, amb una freqüència de sortida de 10 a 15 minuts. El temps de trajecte és de 55 minuts. L’autobús exprés Vic- Barcelona reforçarà l’oferta de tren ja que en la mateixa franja horària l’R3 de Rodalies de Catalunya ofereix 6 trens, amb un temps de trajecte d’1 hora i 5 minuts. I des de les 15.45 h fins a les 21 h, sentit Vic, el bus exprés.cat oferirà una freqüència d’un bus cada 15 o 30 minuts.

Està previst instal·lar progressivament 2 nous panells d’informació en temps real a l’Estació de busos de Vic, una a l’interior i l’altra a l’andana. L’exprés de Vic també tindrà premsa gratuïta a bord i el Wi-Fi s’anirà implantant progressivament als vehicles durant el segon semestre de 2015. Els vehicles seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i estaran integrats sota una mateixa imatge corporativa, exprés.cat, que aporta visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació.