1. inici
  2. Notícies
  3. EL SERVEI URBÀ DE MOLLET PROVA UN VEHICLE HÍBRID DE MAN

25Juny2014

Peu de foto catala

EL SERVEI URBÀ DE MOLLET PROVA UN VEHICLE HÍBRID DE MAN

Avui dimecres, demà dijous i divendres dia 27 de juny, Sagalés prova un autobús híbrid de MAN al servei de transport urbà de Mollet del Vallès.

Durant aquesta setmana, Sagalés continua amb el seu pla de d'estudi de la viabilitat del transport híbrid, i ho fa a Mollet del Vallès amb un autobús de MAN. Es tracta del Lion's City Hibrid, un vehicle de 12 metres que ja ha circulat anteriorment a Granollers, amb TransGran i a Manresa amb BusManresa, ambdós serveis operats per Sagalés.

La tecnologia híbrida permet reduït les emissions de gasos efecte hivernacle, així com el consum de petroli i altres combustibles fòssils. També disminueix el nivell de soroll. Un altre avantatge és l'estalvi en costos operatius i de combustible d'un 30% aproximadament en comparació amb els vehicles dièsel convencionals. Per aquests motius, un bus híbrid i en general els sistemes de propulsió híbrida es converteixen en l'alternativa ideal en el transport urbà, tant des del punt de vista ecològic com l'econòmic.

Un autobús com el Lion's City Hibrid és una combinació de diferents tecnologies de propulsió, un motor dièsel i un d'elèctric. D'aquesta manera, els punts forts i els punts dèbils d'ambdues tecnologies es compensen mútuament, generant un rendiment major del sistema de propulsió, recuperació de l'energia de frenat i l'esmentada reducció de les emissions de CO2 a l'atmosfera.