1. inici
  2. Notícies
  3. BUSMANRESA INCORPORA DOS BUSOS HÍBRIDS

15Octubre2015

BUSMANRESA INCORPORA DOS BUSOS HÍBRIDS

En el marc de la Setmana de la Mobilitat, Bus Manresa, operat per Sagalés, ha presentat aquest matí els dos nous vehicles híbrids que entraran en funcionament a partir de la setmana vinent, en els recorreguts de les línies L1 La Balconada i L2 La Parada, preferentment.

Els dos busos han estat presentats avui al migdia en un acte que ha comptat amb la presència de la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Olga Sánchez; del director d’explotació de Manresa Bus, Francisco Ledesma; i del delegat de vendes de l’empresa MAN Truck & Bus Iberia, Eduard Benedicto.

Francisco Ledesma ha valorat de forma molt positiva l’adquisició d’aquests dos vehicles després d’haver fet proves pilot amb diversos vehicles híbrids i després de valorar les avantatges i inconvenients de l’orografia de Manresa.

Estalvi d’energia i reduccions d’emissions

El director d’explotació de Manresa Bus així com el representant de l’empresa MAN, empresa fabricant dels vehicles, han explicat que el sistema de propulsió híbrida ofereix un rendiment òptim en trajectes urbans, ja que aprofita els processos de desacceleració i frenada per recarregar les bateries gràcies a un sistema de frenada regenerativa. Aquests autobusos disposen d'un motor de combustió interna associat a un generador elèctric, que permet la recàrrega de les bateries.
 
Això suposa que poden circular amb tracció purament elèctrica, amb zero emissions i consum, fins que la càrrega de les bateries cau per sota d’un nivell mínim. A partir d’aquest moment, s’activa el motor de combustió interna que fa de propulsor del vehicle, alhora que fa funcionar el generador elèctric per tornar a carregar les bateries fins al nivell necessari perquè torni a funcionar en mode purament elèctric.

D’aquesta manera s’aconsegueix un estalvi d’energia de l’ordre del 22% i una considerable reducció d’emissions de partícules, òxids de nitrogen i monòxid de carboni, en comparació amb els vehicles dièsel convencionals. El sistema híbrid també té efectes positius en la reducció de contaminació acústica. Segons els assajos coneguts, la reducció de la potencia acústica pot arribar al 50%.
Després de fer proves amb diverses marques, els resultats de l’estudi comparatiu que s’ha desenvolupat han indicat que el model més competitiu adaptat a la orografia de Manresa, és el model MAN lion’s city hybrid (A 37 híbrid Euro6).
 
Aquests vehicles entraran en funcionament a partir de la setmana vinent per substituir els dos vehicles més vells de la flota i d’aquesta manera millorar l’eficiència i confortabilitat del servei.