1. inici
  2. Notícies
  3. TRANSGRAN ESTRENA DOS AUTOBUSOS HÍBRIDS

23Novembre2015

Foto: Ajuntament de Granollers

TRANSGRAN ESTRENA DOS AUTOBUSOS HÍBRIDS

Els dos nous autobusos que s’incorporen a la flota són del model MAN Lion’s City Hybrid (A 37 híbrid Euro6) i substituiran als dos vehicles més vells que actualment presten servei de transport urbà a la conurbació de Granollers.

Estalvi d’energia i reduccions d’emissions

Els nous vehicles funcionen amb un sistema de propulsió híbrida que ofereix un rendiment òptim en trajectes urbans, ja que aprofita els processos de desacceleració i frenada per recarregar les bateries gràcies a un sistema de frenada regenerativa. Aquests autobusos disposen d'un motor de combustió intern associat a un generador elèctric, que permet la recàrrega de les bateries.

Això suposa que poden circular amb tracció purament elèctrica, amb zero emissions i consum, fins que la càrrega de les bateries cau per sota d’un nivell mínim. A partir d’aquest moment, s’activa el motor de combustió interna que fa de propulsor del vehicle, alhora que fa funcionar el generador elèctric per tornar a carregar les bateries fins al nivell necessari perquè torni a funcionar en mode purament elèctric.

Els nous vehicles híbrids de Transgran, que comportaran un estalvi energètic d’entre un 20% i un 30% comparat amb els vehicles dièsel convencionals, tenen 12 metres de longitud, capacitat per 67 passatgers i estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Aquest nou model d’autobús disposa de dos motors elèctrics amb una potència de 75 kilovats i 102 CV, a més d’un tercer motor, de combustió ecològica, que consumeix menys i, per tant, redueix el nivell d’emissions de 75 g/persona quilòmetre, dels autobusos urbans convencionals a 56 g/persona quilòmetre.

A l’acte de presentació dels nous autobusos híbrids de la flota de Transgran hi assistirà: l’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral; cap del Servei Territorial de Transports de Barcelona, Jordi Follia; l’alcalde de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé; alcalde de Canovelles, Josep Orive; alcalde de La Roca del Vallès, Albert Gil; Conseller Delegat de Sagalés, Ramon Sagalés; Director de Planificació de Sagalés, Antonio Linde; Director d'Explotació de Sagalés, Josep Muñoz; regidors, regidores i personal tècnic dels quatre ajuntaments.