1. inici
  2. Notícies
  3. TRANSGRAN PROVA UN AUTOBÚS ELÈCTRIC DE SOLARIS

28Juny2016

TRANSGRAN PROVA UN AUTOBÚS ELÈCTRIC DE SOLARIS

Avui a les 10h Sagalés provarà un autobús elèctric de Solaris a TransGran, el transport públic de la conurbació de Granollers. El vehicle realitzarà una prova real de recorregut i d'horari a la L3 i la L1 per poder veure les prestacions del vehicle in situ.

El vehicle amb el qual es realitzarà la prova pilot serà un autobús elèctric de la marca Solaris. Es tracta del Solaris Urbino 12 elèctric, un vehicle dissenyat pel transport públic que té una llargària de 12 metres, és homologable en prestacions amb un Euro 6 i compte amb les tecnologies de càrrega estàndards: endoll, pantògraf i inducció.

L'autobús Solaris Urbino 12 elèctric es caracteritza per ser lliure d’emissions, més lleuger i estar equipat amb la tercera generació ZF AVE 130 d'accionament elèctric amb motors d'eix muntat. Aquest concepte allibera espai per als passatgers i redueix significativament el pes del vehicle. Les bateries, muntades a la part posterior de l'autobús, lliuren 240 kWh i es poden recarregar a través d'un pantògraf instal•lat al sostre, a través d’un endoll tradicional o amb càrrega d’inducció. És un vehicle de modern, lleuger, resistent, de fàcil conducció, manteniment i explotació, completament adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda i respectuós al medi ambient.

La tecnologia elèctrica permet utilitzar electricitat per desplaçar-se, emmagatzemar l'energia elèctrica mitjançant bateries que es poden recarregar de forma senzilla. Els vehicles elèctrics presenten nombrosos avantatges com: no emeten gasos d'escapament i no contaminen localment, els motors són més eficients i més silenciosos, presenten una major capacitat d'acceleració a baixes revolucions per minut, el vehicle recupera part del portal d'energia cinètica en retencions i frenades i aprofita millor les energies renovables.