1. inici
  2. Notícies
  3. MÉS DE 50 ANTICS CONDUCTORS DE SAGALÉS ES DONEN CITA EN EL RAL·LI INTERNACIONAL D'AUTOBUSOS CLÀSSICS

10Juny2019

MÉS DE 50 ANTICS CONDUCTORS DE SAGALÉS ES DONEN CITA EN EL RAL·LI INTERNACIONAL D'AUTOBUSOS CLÀSSICS

Sagalés celebra el 10è aniversari del Ral·li Internacional d'Autobusos Clàssics amb un ferm compromís amb la memòria històrica del transport col·lectiu. Més de 50 autobusos clàssics componen una exposició que des de fa 10 anys permet a la ciutadania descobrir tot un món de mobilitat canviant. 

Amb motiu dels 10 anys del Ral·li Internacional d'Autobusos Clàssics, Sagalés ha impulsat una trobada d'antics conductors que s'han donat cita en l'exposició de vehicles en la Plaça Espanya de Barcelona, i que han commemorat la seva dedicació a l'autobús com a protagonista de la seva vida activa. Tots ells formen part del Club d'Antics Conductors de Sagalés el carnet dels quals de soci número u ha estat lliurat a Francesc Sagalés (nascut en 1944), 12a generació de la saga familiar, antic xofer de la seva pròpia flota i actual president de la companyia.

L'exposició del Ral·li mostra des del primer prototip d'automòbil de finals del segle XIX, fins a una diligència pròpia del canvi de segle, passant per tots els vehicles a motor que des de 1900 han servit per a facilitar el transport de viatgers.

Sagalés aporta peces úniques que s'han conservat en la seva Exposició Permanent de Vehicles Clàssics a Caldes de Montbui, com l'Hispà Suïssa de 1909 o el Ford de 1929; a més de l'icònic autobús dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 o el PitufoBus.

Més de 12.000 persones han visitat l'exposició d'aquest dissabte 8 de juny. El ral·li es completa aquest diumenge amb el recorregut a bord dels busos històrics de Barcelona a Caldes de Montbui.