1. inici
  2. Notícies
  3. SAGALÉS POSA EN MARXA IBIZI

29Agosto2019

SAGALÉS POSA EN MARXA IBIZI

Sagalés ha posat en marxa un servei privat de bicicleta compartida a la ciutat d'Eivissa, amb tecnologia de Nextbike i col·laboració de Pacha. El nou servei de bikesharing ha nascut sota la marca "Ibizi" i des d'aquest mes d'agost està en funcionament a Eivissa.

Amb aquesta iniciativa, Sagalés, que ja està present a l'illa d'Eivissa, fa una aposta en ferm per una mobilitat sostenible i responsable amb el medi ambient, així com dota Eivissa d'una nova alternativa de transport urbà tant per a usuaris residents com per turistes, connectant l'estació d'autobusos CETIS amb el port d'Eivissa i diferents hotels.

El sistema compta inicialment amb 150 bicicletes i un total de set estacions: una a l'estació d'autobusos CETIS, dues estacions a l'Hotel Pacha, una a Hotel Destinació, una al moll sud (monument als corsaris), una al moll de ribera (barques Formentera), una a Marina Botafoc i una a Botafoc.

Ibizi s'incrementarà escalonadament fins a 300 bicicletes en funció de l'èxit del sistema. Les bicicletes són de tipus urbà, còmodes i ergonòmiques, ideals per desplaçar pels carrers de la ciutat.

Per fer ús del servei cal descarregar l'app nextbike des d'on és possible gestionar el lloguer de les bicicletes:

 

Quant a les tarifes, hi ha tres modalitats segons l'ús que vulgui fer-se del servei: usuari habitual i usuari esporàdic. Els usuaris habituals, més interessats en desplaçaments curts, poden subscriure's al sistema i mitjançant el pagament d'una quota que pot ser mensual (15 € / mes) o anual (120 € / any) gaudir de lloguers al dia il·limitats, amb la primera mitja hora de cada lloguer gratis i amb un cost de 2 € cada 30 minuts addicionals fins a un màxim de 30 € / 24h. En el cas d'usuaris esporàdics, el cost és, des del primer minut, de 2 € cada 30 minuts fins a un màxim de 30 € / 24h.

Al web www.goibizi.com es poden consultar totes les tarifes i el funcionament del servei, així com donar-se d'alta com a usuari de Ibizi.