1. inici
  2. Notícies
  3. SAGALÉS POSA EN MARXA LA PROVA PILOT DE L’EULARIBUS

09Gener2020

SAGALÉS POSA EN MARXA LA PROVA PILOT DE L’EULARIBUS

El passat 9 de gener, Sagalés juntament amb l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu i el Consell Insular van presentar la posada en marxa de la prova pilot del Eularibus que es portarà a terme des del mes de gener fins al març amb l'objectiu d'establir un servei urbà amb un recorregut circular per dins de Santa Eularia. D'aquesta manera es vol reduir  la circulació de cotxes i motos pel nucli urbà. D'aquesta manera, s'aposta no només per la reducció del trànsit sinó també pel descens del consum de combustibles fòssils a causa de la contaminació que produeixen. 

El conseller delegat de Sagalés, Ramon Sagalés, l'alcaldessa, Carme Ferrer, i el conseller insular de Transports, Javier Torres,  han estat els encarregats de donar a conèixer l’Eularibus. La proposta ha estat municipal però té el suport de la institució insular, que finança el cost de el nou servei. 

El servei comptarà inicialment amb 20 parades i funcionarà de dilluns a divendres. Es cobrirà amb microbusos amb capacitat per a 27 places. Els preus seran els mateixos que aplica el Consell en trajectes similars, 1, 55 euros amb descomptes de fins al 50% per a determinats col·lectius i targetes gratuïtes per a joves i majors de 65 anys. El temps previst per a cada trajecte complet serà d'una hora. 

El recorregut començarà a les zones de Puig d'en Fita i Siesta i inclou el barri de Can Guasch, el centre de la Vila de el Riu, Centre de Salut, la zona esportiva i finalitza a Cas Capità on es concentra des de l'institut, el Palau de congressos, un gran centre comercial i un parc infantil. 

Tindrà una primera franja horària entre dos quarts i dos quarts del matí per cobrir els desplaçaments als centres escolars, llocs de treball i zones comercials. Una segona franja abastarà des de les dues i mitja a dos quarts de quatre de la tarda per la sortida dels instituts. I finalment, hi haurà un altre tram operatiu entre les quatre i mitja i dos quarts de la tard destinat sobretot als desplaçaments d'activitat extraescolars. Consulta més informació aquí.

Durant la prova de tres mesos es podrà observar qui és el nivell de demanda, quines parades tenen poca demanda, el nivell d'ocupació dels vehicles segons l'horari i així es podrà determinar si s'han de fer canvis perquè sigui més efectiva a l'hora d'aconseguir respondre a les necessitats dels ciutadans i de contribuir a un municipi amb una mobilitat més plàcida i menys contaminant. A més, hem posat a la seva disposició un telèfon informatiu (971317306) i un correu electrònic (ibiza@sagales.com) per si desitja plantejar alguna millora o algun suggeriment del servei.