1. inici
  2. Notícies
  3. DUES NOVES EXPEDICIONS REFORCEN EL BUS EXPRÉS DE LA VALL DEL TENES, OPERAT PER SAGALÉS

25Febrer2014

DUES NOVES EXPEDICIONS REFORCEN EL BUS EXPRÉS DE LA VALL DEL TENES, OPERAT PER SAGALÉS

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforça a partir del dilluns 3 de març la línia de bus exprés e7, que recorre la Vall del Tenes i enllaça els municipis de Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d’Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells amb Barcelona. En una setmana, hi haurà una expedició més d’anada i una altra de tornada a primera hora del matí (7.05h en sentit Barcelona i 8.00h en sentit Vall del Tenes). Aquest reforç respon a un increment de la demanda en aquesta línia exprés.cat, que es va posar en marxa el setembre passat. Amb aquestes noves expedicions la línia oferirà 27 viatges diaris, 13 en sentit la Vall del Tenes, i 14 en sentit Barcelona. L’e7 connecta l’avinguda Meridiana de Barcelona amb els 5 municipis de la Vall del Tenes entre les 6.15 h i les 21.10h, amb 12 parades en total.

La de la Vall del Tenes és la setena línia d’aquestes característiques que s’ha implantat arreu de Catalunya, conjuntament amb Terrassa, Sabadell, Ripollet, Cerdanyola-UAB, Igualada i Vilafranca.  Són les set primeres línies, de les 40 previstes, de la xarxa exprés.cat, que la Generalitat està implementant de manera progressiva arreu del territori, per enllaçar de manera ràpida les principals ciutats del país, millorant la qualitat del servei i la competitivitat del transport públic.

La línia e7, que es va posar en funcionament el 12 de setembre passat, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, és fruit del treball conjunt del Departament de Territori i Sostenibilitat, la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall del Tenes i l’operador Sagalés, amb l’objectiu de millorar les comunicacions en transport públic d’aquest àmbit amb la capital. Des de la seva posada en servei aquesta línia no ha parat de guanyar usuaris.

Aquesta línia disposa de 8 cruïlles amb priorització semafòrica a la Vall del Tenes, de 8 parades on s’ha millorat l’accessibilitat per a l’usuari, de 6 parades amb informació del temps real d’arribada dels autobusos i els vehicles disposen de wifi i premsa gratuïta.