1. inici
  2. Notícies
  3. BILBAOBIZI INCORPORA 100 NOVES BICICLETES ELÈCTRIQUES

18Setembre2020

BILBAOBIZI INCORPORA 100 NOVES BICICLETES ELÈCTRIQUES

En el marc de la Setmana de la Mobilitat 2020, s'ha signat un acord entre Iberdrola i Nextbike-Sagalés, operadora de el servei de bicicleta pública compartida de la ciutat de Bilbao. Aquest acord permetrà la renovació de part de el parc de bicicletes municipals i la construcció d'un nou punt de préstec que estarà ubicat a Larraskitu. En l'acte de signatura, també s'ha fet entrega d'aquestes 100 bicicletes noves elèctriques que s'incorporen a l'servei.

La presentació d'aquest acord té lloc durant la Setmana Europea de la Mobilitat i concorda amb el lema europeu d'aquest any "Per una mobilitat sense emissions", que reflecteix l'ambiciós objectiu d'assolir la neutralitat en les emissions de carbó per a l'any 2050, recollit en el Pacte Verd Europeu. El tema també pretén ressaltar la importància de l'accessibilitat a sistemes de transport de zero emissions i promoure un sistema inclusiu per a totes les persones.

Durant l'acte de presentació de l'acord, Ramon Sagalés, conseller delegat de Sagalés, ha destacat la voluntat de Nextbike, líder europeu en serveis de bicicletes públiques amb operacions en més de 200 ciutats i 26 països, i de Sagalés, experta en mobilitat que transporta més de 23 milions de passatgers a l'any, a unir forces amb Iberdrola, així com amb l'ajuntament de Bilbao per tal de promoure una mobilitat més sostenible que complementi el transport públic de la ciutat.

En la seva intervenció, Ramon Sagalés ha ressaltat que "és un orgull operar el sistema amb major ús per bicicleta d'Europa". Des del seu llançament a l'octubre de l'any 2018 el sistema ha tingut més de 2 Milions 400 mil usos comptant els dies punta amb més de 20 usos per bicicleta, el que supera amb escreix a totes les capitals europees que compten amb serveis similars.