1. inici
  2. Notícies
  3. SAGALÉS I TIER MOBILITY GESTIONARAN EL SERVEI DE BICICLETA COMPARTIDA DE BISCAIA

25Gener2023

SAGALÉS I TIER MOBILITY GESTIONARAN EL SERVEI DE BICICLETA COMPARTIDA DE BISCAIA

La Diputació Foral de Bizkaia ha adjudicat a la UTE Tier Mobility – Sagalés el nou contracte per a la Implantació, Manteniment i Gestió del Servei de Bicicleta Pública de Biscaia «BizkaiBizi» que s'estendrà pels municipis de Barakaldo, Berango, Bilbao, Erandio, Getxo, Leioa, Portugalete, Santurtzi i Sestao. 

El contracte s'ha adjudicat per un import de 6,9 milions d'euros i tindrà una durada de quatre anys, fins al 31 de desembre de 2026. Ja ha començat el període d'implantació d'aquest servei, amb la previsió que es posi en marxa durant aquesta primavera.

La xarxa de bicicleta compartida disposarà d'un total de 650 unitats, totes elles elèctriques, 50 més de les previstes inicialment. D'altra banda compta amb 91 estacions físiques d'ancoratge fabricades en materials reciclables,  i altres 10 estacions virtuals en les quals serà possible bloquejar les bicis sense necessitat d'ancoratges físics.

 

Sobre les bicicletes

Les noves bicicletes metropolites compten amb major autonomia de la prevista en la licitació, 85 km enfront dels 60 km prevists inicialment. Alhora compta amb un major nombre de marxes per a facilitar el pedaleig, 5 en total.

Una bicicleta còmoda i segura, de barra baixa per a facilitar l'accés, ergonòmica i de dimensions adequades per a qualsevol persona. Dotades de mecanismes de seguretat antivandàlics; sistemes d'identificació i seguiment mitjançant GPS; i de detecció i avisador en cas d'accidents.

El servei públic BizkaiBizi comptarà, a més, amb un mínim d'una bicicleta adaptada de 3 rodes per cada municipi per a persones amb necessitats especials.

 

 

Sagalés i Tier Mobility ja operen de manera conjunta el servei públic de bicicleta compartida de la ciutat de Bilbao des d'octubre de 2018. Aquest nou contracte suposa un pas més en la diversificació de l'activitat de Sagalés dins de l'àmbit de la mobilitat, amb l'objectiu de facilitar els desplaçaments de les persones, posant a la seva disposició múltiples models innovadors, sostenibles, de proximitat i confiança.