1. inici
  2. Notícies
  3. SAGALÉS VA INCORPORAR 4 NOUS VEHICLES A LA FLOTA REGULAR D’EIVISSA

30Març2023

SAGALÉS VA INCORPORAR 4 NOUS VEHICLES A LA FLOTA REGULAR D’EIVISSA

El vicepresident segon i conseller insular de Transports, Javier Torres, el conseller delegat de Sagalés, Ramon Sagalés, i la responsable del servei a Eivissa, Anna Sagalés, van presentar a l’estació d’autobusos de Sant Antoni els 4 nous autobusos que es van incorporar a la flota de transport regular de Sagalés a l’illa. 

Es tracta de 4 Iveco Crossway Line, de 13 metres de longitud, 55 places assegudes més una plaça reservada per a persones amb mobilitat reduïda. Incorpora també una plataforma elevadora marca Braun per facilitar l'accés a les persones amb cadira de rodes. 

És un model modern amb un excel·lent rendiment en trajectes de mitja distància. Compta amb un motor Cursor 9 Dièsel EURO VI-E de 360 CV, la tecnologia més actual en termes de consum i emissions de CO2. Els nous autobusos suposen un estalvi del 15% en combustible respecte als vehicles que substitueixen, i més d’un 90% en matèria d’emissions. 
Quant al confort pels viatgers, els autobusos que es van presentar a Sant Antoni disposen de wifi gratuït a bord i ports USB de càrrega per a dispositius mòbils. Els 4 vehicles estan d’estrena i presenten la nova imatge corporativa del futur nou transport públic urbà i interurbà d’Eivissa.

Javier Torres, vicepresident segon i conseller insular de Transports, va remarcar que “la renovació progressiva de la flota és una de les peticions que es fan des de la conselleria”. En el seu discurs va detallar que la incorporació d’aquests 4 vehicles s’afegeix a tot un seguit de millores que s’han dut a terme recentment, com la posada en marxa de la línia 27 que connecta tota la zona nord de l’illa o mantenir la línia 19 durant tot l’hivern entre Santa Eulària i Sant Antoni afegint parades addicionals a Santa Gertrudis.  

Per la seva banda, el conseller delegat de Sagalés, Ramon Sagalés, va posar de manifest el compromís de Sagalés amb la millora del servei i de les operacions a Eivissa. “Per nosaltres és prioritari i estratègic la renovació progressiva de la flota amb l’objectiu de posar en servei vehicles eficients en termes de consum i que també siguin confortables, segurs i accessibles per als usuaris del transport públic de l’illa”, va destacar en la seva intervenció. 

Aquests 4 Iveco es van posar en funcionament durant la primera quinzena d’abril en servei en la línia 3 que connecta Sant Antoni, Sant Rafael i Eivissa. Amb aquesta compra, Sagalés segueix treballant en el procés de renovació de flota per oferir un servei més eficient i sostenible als usuaris de l’illa. L’any passat, l’operador ja va incorporar 4 noves unitats a les línies L13 Santa Eulària – Eivissa i L24 Es Canar – Santa Eulària – Aeroport.

Sagalés reafirma així el seu compromís amb una mobilitat sostenible i fa un pas més en el seu “Compromís en moviment”, la seva estratègia de sostenibilitat 2022-2025. Un dels eixos d'aquest full de ruta és la descarbonització progressiva de la flota, reduint el consum de combustible i les emissions contaminants.