1. inici
  2. Notícies
  3. ES POSA EN MARXA BIZKAIBIZI, NOU SERVEI DE BICI COMPARTIDA OPERAT PER SAGALÉS I TIER MOBILITY

16Octubre2023

ES POSA EN MARXA BIZKAIBIZI, NOU SERVEI DE BICI COMPARTIDA OPERAT PER SAGALÉS I TIER MOBILITY

El dilluns 16 d'octubre es va celebrtar l'acte inaugural de posada en marxa de BizkaiBizi al Pont Bizkaia, a Las Arenas (Getxo). L'esdeveniment va estar presidit per la Diputación Foral de Bizkaia, els operadors i els ajuntaments d'Erandio, Getxo, Leioa, Portugalete, Santurtzi i Sestao. 

El nou servei va iniciar la seva activitat amb 650 bicicletes elèctriques i 62 estacions d'aparcament i recàrrega per fomentar una mobilitat sostenible a l'àrea més densament poblada del territori; Barakaldo, Berango, Bilbao, Erandio, Getxo, Leioa, Portugalete, Santurtzi i Sestao. Aquest número s'incrementarà les properes setmanes fins als 78 punts d'ancoratge, el 100% del servei.

Les noves bicicletes públiques de Bizkaia compten amb una autonomia de 85 quilòmetres en ús normal amb un cicle complet de càrrega. El seu alt grau d'autonomia garanteix els desplaçaments sense cap problema entre els municipis que són dins del sistema. Pesen 30 quilos, i tenen un major nombre de marxes per facilitar el pedaleig, 5 davant de les 3 habituals d'altres models.

Són còmodes i segures, de barra baixa per facilitar-ne l'accés, ergonòmiques i de dimensions adequades per a totes les persones. Estan dotades amb mecanismes de seguretat antivandàlics; sistemes d’identificació i seguiment mitjançant GPS; i de detecció i avisador en cas d’accidents.

El color característic, el taronja, aporta seguretat i visibilitat a les persones usuàries.

El servei públic BizkaiBizi comptarà, a més, amb 9 bicicletes adaptades de 3 rodes per a persones amb necessitats especials, una per cadascun dels municipis participants del projecte. Aquest servei serà prestat a demanda de les persones usuàries.

Les noves bicicletes es poden agafar en un municipi i tornar-les al mateix o en un altre diferent, sempre que estigui dins del sistema BizkaiBizi i bé soles o en combinació amb altres modes de transport públic, Metro, Bizkaibus, etc, ser utilitzades per arribar fins al lloc de treball, estudi o lleure.

Qualsevol persona més gran de 16 anys es pot donar d'alta a BizkaiBizi i llogar una bicicleta elèctrica. Només cal inscriure's a la web www.bizkaibizi.eus on està disponible tota la informació del servei, municipis participants, mapa amb punts d'aparcament i recàrrega, novetats, preguntes freqüents, incidències, etc, i descarregar-se l'APP de BizkaiBizi (disponible per a iOS i Android) que permet entre altres funcionalitats veure en temps real la ubicació i la disponibilitat dels punts d'ancoratge i recàrrega; llogar o tornar la bicicleta i gestionar el perfil d’usuari.

La nova xarxa de bicicleta compartida suposa un pas més en la diversificació de l'activitat de Sagalés dins l'àmbit de la mobilitat, amb l'objectiu de facilitar els desplaçaments de les persones, posant a la vostra disposició múltiples models innovadors, sostenibles, de proximitat i confiança.

Bicicletes BizkaiBizi