1. inici
  2. Notícies
  3. TARIFES 2024 ATM BARCELONA

29Desembre2023

TARIFES 2024 ATM BARCELONA

L'ATM de Barcelona va acordar de nou en el consell d’administració de l’ATM mantenir finalment els descomptes del 50% en els abonaments (T-usual i T-jove), després que l’Estat confirmés la seva aportació del 30%. D’aquesta manera continuaran les mateixes bonificacions per a l’exercici 2024 -incloent els títols per a famílies Monoparentals i Nombroses i per a persones en situació d’atur- reafirmant així el compromís per afavorir als viatgers/eres més freqüents.

Pel que fa al preu general de les tarifes, es manté l’increment del 6,75% aprovat el passat 19 de desembre per l’ATM de Barcelona, per compensar diferents factors econòmics del context actual com la pujada de preus generalitzada d’aquests darrers anys (prop del 15% d’IPC acumulat des de 2019), o la forta descompensació financera dels operadors per l’efecte de la Covid19. L’actualització de tarifes, a més, es produeix després de tres anys de contenció dels preus del transport públic, de diverses millores en les prestacions dels títols socials, millora de l’oferta, la renovació i l’ampliació del material mòbil i la renovació tecnològica del sistema de transport públic, amb nous costos associats.

En aquest sentit, es recorda que el cost del servei que les administracions cobreixen amb les seves aportacions públiques continua essent molt elevat i favorable a l’usuari: del 58,7% en l’últim any prepandèmia, el 2019, al 65,5% el passat 2023.

Els nous preus van entrar en vigor el 15 de gener

Els títols amb els nous preus aprovats el 29 de desembre es poden adquirir des del passat 15 de gener de 2024, fet que comporta un allargament de la caducitat de tots els títols comprats abans del 14 de gener fins al 30 d’abril per tal de permetre el màxim aprofitament dels títols per part de les persones usuàries.
En el cas de la T-verda i la T-16 mantenen la data de caducitat pròpia de cada títol.

No es permeten bescanvis de títols de 2023 

Enguany, d’acord amb els operadors, el consell d’administració de l’ATM, ha decidit que no es poden efectuar bescanvis de títols de 2023 per títols de 2024, siguin estrenats o sense estrenar.