1. inici
 2. Notícies
 3. SAGALÉS MILLORA LES CONNEXIONS ENTRE LA VALL DEL TENES I ENTRE MOLLET DEL VALLÈS I BARCELONA

24Abril2024

SAGALÉS MILLORA LES CONNEXIONS ENTRE LA VALL DEL TENES I ENTRE MOLLET DEL VALLÈS I BARCELONA

A partir del 2 de maig, Sagalés va millorar l’oferta dels serveis i va simplificar l'oferta de mobilitat pels usuaris del corredor de la Vall del Tenes: concretament de les línies e7 (La Vall del Tenes-Barcelona), e21 (Mollet del Vallès-Barcelona) i 320 (Barcelona-Mollet del Vallès). El servei ara es concentra en quatre línies: 330, 320, e21 i e7 (van desaparèixer les línies 302, 303 i 305), incrementant l’eficiència, la comoditat dels usuaris i reduint l’impacte ambiental.

En la fase d’implantació també es van incorporar millores a la línia 320 (Mollet – Santa Perpètua – La Llagosta – Montcada i Reixac – Barcelona). El servei ara permet les connexions de Mollet amb Santa Perpètua, La Llagosta, Montcada i Reixac (i Barcelona), connexió de la Llagosta i Montcada amb Barcelona i connexió de Lliçà de Vall i Parets amb Santa Perpètua, La Llagosta i Montcada amb transbordament a Mollet. 

També es van implantar millores i simplificació de les línies e21 (Mollet – Barcelona) i e7 (Vall del Tenes – Barcelona).

Millores e21 (Mollet del Vallès – Barcelona):

L’e21, que enllaça Mollet del Vallès amb Barcelona els dies feiners, pràcticament va doblar l’oferta i ara disposa de 56 expedicions per sentit, amb una freqüència de pas de 15 minuts a les hores punta i de 20 minuts la resta del dia. L’horari de circulació és des de les 5 h del matí a les 21 h del vespre. El servei anterior era de 31 expedicions per sentit amb una cobertura horària de 6 h del matí a 21 h del vespre. La freqüència de pas era també de 15 minuts a les hores punta, però durant la resta del dia era d’entre 30 i 60 minuts.

Aquesta línia permet la connexió entre Mollet i Barcelona de forma directa, en ser una línia d’altes prestacions. Totes les expedicions de la línia e21 tenen com a origen l’àmbit de Plaça Borrell del municipi de Mollet del Vallès.

Millores e7 (La Vall del Tenes - Barcelona – La Vall del Tenes):

La línia e7, que enllaça Bigues i Riells i Riells del Fai amb Barcelona, va passar a disposar de 51 expedicions d'anada a Barcelona i 53 de tornada els dies feiners, amb una freqüència de pas de 15 minuts a les hores punta i un horari de circulació que va des de les 5 h del matí a les 23 h de la nit. L’oferta anterior éra de 32 expedicions per sentit, una freqüència de pas d’entre 30 i 60 minuts i una cobertura horària de 6:15 h a 23 h. Actualment, els dissabtes feiners, l’autobús disposa de 33 expedicions per sentit, una xifra que gairebé multiplica per quatre l’oferta anterior de 9 expedicions per sentit. Els diumenges i festius disposa de 16 expedicions per sentit, quan anteriorment hi havia 9 expedicions per sentit. Finalment, els dies feiners d’agost doblen l’oferta i arriben a les 34 expedicions per sentit.

Millores 320 (Barcelona - Mollet del Vallès, amb pas per Santa Perpètua, La Llagosta i Montcada): 

La línia 320, que enllaça Mollet del Vallès amb Barcelona per carretera, ofereix des del 2 de maig, els dies feiners, 62 expedicions d’anada a Barcelona i 63 de tornada. La freqüència de pas és de 15 minuts en hores punta i de 20 minuts la resta del dia. L’oferta anterior era de 40 expedicions d’anada i 38 de tornada, amb una freqüència de pas que arribava als 30 minuts en alguns moments del dia. La resta de franges de la línia 320 pràcticament han doblat l’oferta anterior: els dissabtes disposen de 34 expedicions per sentit, els diumenges i festius tenen 30 expedicions per sentit, mentre que els dies feiners d’agost ofereixen 35 expedicions per sentit.

Noves connexions:

Amb totes les millores del servei de La Vall del Tenes, es van crear noves connexions, concretament:

 •  Lliçà de Vall, parada de Can Coll, com intercanviador entre les línies:
  • e7 Vall del Tenes (Riells del Fai, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Parets del Vallès) – Barcelona (directe)
  • 330 Granollers – Mollet (amb pas per Lliçà de Vall i Parets del Vallès)
 •  Mollet del Vallès, parada de Can Mulà, com intercanviador entre les línies
  • e21 Mollet – Barcelona (directe)
  • 330 Granollers – Mollet (amb pas per Lliçà de Vall i Parets del Vallès)
  • 320 Mollet – Barcelona (amb pas per Santa Perpètua, La Llagosta, Montcada i Reixac)

El projecte es va iniciar el 25 de març amb la millora i electrificació de la línia 330 (Granollers – Lliçà de Vall – Parets del Vallès – Mollet del Vallès). Aquest servei permet les connexions de Granollers, Lliçà de Vall, Parets i Mollet, amb Montcada i La Llagosta mitjançant transbordament a Mollet del Vallès amb la línia 320 (Mollet – Barcelona (per carretera)) i la connexió dels municipis de la Vall del Tenes amb Mollet del Vallès mitjançant transbordament a Lliçà de Vall.