1. inici
  2. Notícies
  3. EL SERVEI URBÀ DE MOLLET DEL VALLÈS INCORPORA UN BUS HÍBRID

30Novembre2015

EL SERVEI URBÀ DE MOLLET DEL VALLÈS INCORPORA UN BUS HÍBRID

El nou autobús híbrid s’ha presentat aquest migdia en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs; el regidor de Mobilitat, Accessibilitat i Qualitat Ambiental, Josep Mª Garzón, i el conseller delegat de Sagalés, Ramon Sagalés. 

El nou autobús híbrid és del model MAN Lion’s City Hybrid (A 37 híbrid Euro6) i entrarà en funcionament demà en la línia urbana d’autobusos de la ciutat, substituint al vehicle més vell que prestava servei aquesta línia.

Estalvi d’energia i reduccions d’emissions

El nou vehicle funciona amb un sistema de propulsió híbrida que ofereix un rendiment òptim en trajectes urbans, ja que aprofita els processos de desacceleració i frenada per recarregar les bateries gràcies a un sistema de frenada regenerativa. Aquest autobús disposa d'un motor de combustió intern associat a un generador elèctric, que permet la recàrrega de les bateries.

Això suposa que pot circular amb tracció purament elèctrica, amb zero emissions i consum, fins que la càrrega de les bateries cau per sota d’un nivell mínim. A partir d’aquest moment, s’activa el motor de combustió interna que fa de propulsor del vehicle, alhora que fa funcionar el generador elèctric per tornar a carregar les bateries fins al nivell necessari perquè torni a funcionar en mode purament elèctric.

El nou vehicle híbrid, que comportarà un estalvi energètic d’entre un 20% i un 30% comparat amb els vehicles dièsel convencionals. El nou vehicle té una capacitat de passatge de 97 persones, amb un increment de capacitat del 300% respecte al bus que substitueix, i al ser 100% adaptat, inclou espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda i una rampa per accedir al bus. Aquest nou model d’autobús disposa de dos motors elèctrics amb una potència de 75 kilovats i 102 CV, a més d’un tercer motor, de combustió ecològica, que consumeix menys i, per tant, redueix el nivell d’emissions de 75 g/persona quilòmetre, dels autobusos urbans convencionals a 56 g/persona quilòmetre.